Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kora „eLVé” nometne ar Ivaru Cinkusu

Iespēja strādāt ar izcilu diriģentu

Laikraksts Latvietis Nr. 686, 2022. g. 19. janv.
Liene Eškina -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
eLVe

No labās: Inguna Grietiņa-Dārziņa, Ivars Cinkuss. FOTO no kora „eLVē“ arhīva.

Latviešu biedrības Īrijā koris eLVé jauno 2022. gadu iesācis īpaši sparīgi un muzikāli. No 8. līdz 9. janvārim norisinājās kora nometne, kuras laikā tika apgūts 2023. gada Dziesmu svētku repertuārs Ivara Cinkusa vadībā.

Šī bija fantastiska iespēja strādāt ar izcilu diriģentu, mācīties un baudīt muzikālo skanējumu. Brīnišķīgi būt atkal kopā klātienē visam korim. Izjust spēku un ilgas dziedāt uz Mežaparka lielās estrādes. Domas par vasaru, Latviju un Mežaparka priedēm, sveķu smaržu un visam pāri kopīgo dziesmu lielajā Meža parka estrādē. Tā atkal būs, tā notiksies. Koris eLVé cītīgi strādā, esam ļoti elastīgi un radoši, protam izmantot iespējas šajā tik ļoti sarežģītajā laikā! Ivaram Cinkusam paldies par iedvesmu un novēlam enerģiju turpinot labo darbu!

Nometnes ietvarā notika arī kora saliedēšanās pasākumi, kopā ar virsdiriģentu dodoties uz kora grupas mītnes pilsētu Galveju. Tur baudījām ne tikai īpaši spēcīgā okeāna īpašo dziesmu, bet apmeklējam arī latviešu uzņēmējas Māru Agilar (tējas namiņa Secret garden īpašnieci) un mūsu koristi Ilzi Lazdāni (spāņu restorāna Deli La Tasca īpašnieci). Un noslēguma baudījām Galvejas katedrāles īpašo arhitektūru. Savukārt Dublinā kopā apskatījām skaisto Īrijas jūras pilsētu Dun Laoghaire.

Par šo emocijām piepildīto nometni esam pateicīgi visiem saviem kora draugiem, valdei, mūsu mākslinieciskajai vadītājai Ingunai Grietiņai-Dārziņai un, protams, diasporas virsdiriģentam Ivaram Cinkusam. Par atbalstu nometnes norisei Latvijas Nacionālajam kultūras centram, LR vēstniecībai Īrijā, LR Ārlietu ministrijai.

Uz tikšanos jau drīz!

Liene Eškina



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com