Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu savstarpējās palīdzības biedrība

Gadskārtējā pilnsapulce

Laikraksts Latvietis Nr. 686, 2022. g. 19. janv.
Jānis Roberts Dēliņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Latviešu savstarpējās palīdzības biedrības pilnsapulce. FOTO Jānis Roberts Dēliņš.

LSPB valde. No kreisās: Valdes priekšsēdis Jānis Dēliņš, valdes priekšsēža vietnieks Dimis Pešudovs, Latviešu Ciema vadītāja Ingrīda Hoka (Hawke), valdes locekļi: Ilona Misa, Dr. Jānis Lazdiņš un Dāvids Dārziņš. FOTO Roksija Reitere.

2021. gada 16. decembrī Melburnas Latviešu ciemā bija ieradušās medmāsas, lai rezidenti un darbinieki saņemtu Covid19 vakcīnas trešo devu. FOTO Jānis Roberts Dēliņš.

Latviešu savstarpējās palīdzības biedrības (LSPB) 2020./2021.g. pilnsapulce norisinājās 2021. gada 16. decembrī Melburnas Latviešu Ciema laukumā. Karogu mastos plīvoja Latvijas un Austrālijas karogi. Pilnsapulcē piedalījās 23 balsstiesīgi biedri, bet savu mandātu nodeva 8 biedri. Visi Viktorijas valdības noteikumi par pulcēšanos un aizsardzību pret Covid19 vīrusu tika ievēroti.

Pilnsapulci plkst. 16.00 atklāja valdes priekšsēdis Jānis Dēliņš. Par balsu skaitītājām ievēlēja Ievu Vilsonu (Wilson) un Roksiju Reiteri. Pilnsapulcē bija paredzēta viena valdes locekļa pārvēlēšana (Jānis Dēliņš) un viena valdes locekļa ievēlēšana (Ilona Misa). Pilnsapulces dalībnieki valdē vienbalsīgi ievēlēja Jāni Dēliņu un Ilonu Misu.

LSPB 2020.g. / 2021.g. darbības laikā bija izmaiņas LSPB valdes sastāvā. Valde apstiprināja Jāni Dēliņu kā valdes priekšsēdi, bet izraudzīja Dimi Pešudovu par priekšsēža vietnieku. Ilggadējais valdes loceklis Alnis Druva un valdes loceklis Ivars Kere iesniedza valdei savus atlūgumus. Valde ir ļoti pateicīgi abiem bijušajiem valdes locekļiem par viņu devumu LSPB mērķu īstenošanai.

Darbības laikā valdē vēl sastāvēja Viktors Bendrups jnr, Dāvids Dārziņš un Dr. Jānis Lazdiņš. Jānis Dēliņš izteica pateicību visiem valdes locekļiem par viņu pūlēm, pārraugot LSPB darbību, kā arī sniedzot daudz vērtīgu padomu un ierosinājumu.

Valdes priekšsēdis J. Dēliņš ievadīja savu pārskatu par LSPB darbību ar klusuma brīdi, pieminot LSPB biedrus, kuri aizgāja aizsaulē kopš pēdējās pilnsapulces.

Pateicoties Latviešu Ciema un Aprūpes nama vadībai un darbiniekiem, Aprūpes nams 2020./2021. saimnieciskā gadā ievēroja visus Austrālijas valdības noteikumus, kas attiecās uz akreditāciju, un sekmīgi izturēja vairākas Austrālijas valdības Aged Care Quality and Safety Commission darbības pārbaudes (audits), kuras ir notikušas bez iepriekšējas paziņošanas Ciema vadībai.

2020./2021. finansiālais gads LSPB beidzās ar operatīvu iztrūkumu. Iztrūkuma galvenais cēlonis bija Latviešu Ciema darba algas izdevumi. LSPB naudas rezerves un ieguldījumi palīdzēja segt Aprūpes nama izdevumus. Saskaņā ar Austrālijas valdības statistiku ir konstatēts, ka gandrīz 50% no Aprūpes namiem ir grūtības iegūt peļņu, jo ienākumi nesedz lielos izdevumus, kas galvenokārt ir saistīti ar darbinieku algām.

Toties LSPB valde un valdes finanšu un ieguldījumu komiteja rūpīgi pārraudzīja Latviešu Ciema finanses un konsultējās arī ar finanšu speciālistiem.

LSPB valde turpināja atvietot Aprūpes nama novecojušās santehnikas un elektriskās iekārtas un veica vairākus remontdarbus. Ciema vadītāja Ingrīda Hoka (Hawke) ir ļoti rūpējusies, lai gaisotne Aprūpes namā ir ļoti mājīga, gaiša un pievilcīga. Latviešu Ciema sabiedriskās telpas un dārzi ir ļoti pievilcīgi gan Ciema rezidentiem, gan rezidentu ciemiņiem.

Aprūpes nama klīniskās nodaļas vadītāja Kelija Hasana (Kelly Hassan), sadarbībā ar Latviešu Ciema vadītāju un LSPB valdi, izstrādāja rīcības plānu, kas novērstu Covid 19 vīrusa izplatīšanos kā iemītnieku, tā arī darbinieku vidū. Rīcības plāns tiek regulāri pārskatīts, un, pateicoties ļoti striktajiem noteikumiem Aprūpes namā, ar korona vīrusu neviens iemītnieks vai darbinieks nav bijis inficēts.

Pēdējā saimnieciskā gadā interese par mājiņu pirkšanu turpināja pieaugt, un Latviešu Ciemā tika pārdotas 3 mājiņas. Interese par mājiņām un iespējām uzturēties Aprūpes namā ir ne tikai no latviešiem, bet gan arī no citiem baltiešiem un cittautiešiem.

Valdes priekšsēdis Jānis Dēliņš pateicās Latviešu Ciema pārvaldniecei Ingrīdai Hokai (Hawke) par viņas lielo darbu, pārvaldot Aprūpes namu un vadot Latviešu Ciemu, jo īpaši Covid-19 pandēmijas laikā. Viņa ir ļoti spējīgi pārraudzījusi visu darbinieku darbu. Atsauksmes no Aprūpes nama iemītnieku ģimenēm, kā arī no pašiem iemītniekiem, ir bijušas ļoti labas. Ciema vadība ir saņēmusi daudz pateicības vēstuļu un atzinību no mūsu Aprūpes nama iemītnieku ģimenēm. Aprūpes nama sabiedriskās telpās mūsu iemītniekiem bieži notiek nodarbības un svinības. Par viņu garīgo aprūpi tiek gādāts ar viesu mācītāja un garīgā veselības padomnieka iesaisti.

Valdes priekšsēdis izteica lielu pateicību visiem Latviešu Ciema darbiniekiem, nodaļu vadītājiem, grāmatvedei Mārai Blāķei, kā arī visiem brīvprātīgajiem darbiniekiem, talciniecēm un visiem ziedotājiem.

Latviešu Ciema Aprūpes namā ir 52 pastāvīgas un 2 īslaicīgas pagaidu (Respite) istabas. LSPB pārvalda arī 54 pašaprūpes mājiņas, kuras atrodas skaisti uzkoptos dārzos. Latviešu Ciems ir kļuvis par vienu no Melburnas latviešu sabiedrības centriem, kur notiek sarīkojumi, viesības, tirdziņi, koncerti, sanāksmes un regulāri dievkalpojumi.

Jānis Dēliņš,
LSPB valdes priekšsēdis
2022. gada 12. janvārī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com