Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kopsapulcē PLATS svin pirmo dzimšanas dienu

Un ievēl jaunu valdi

Laikraksts Latvietis Nr. 687, 2022. g. 26. janv.
Ingmārs Čaklais -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
PLATS

PLATS kopsapulces dalībnieki. FOTO Ekrānuzņēmums.

Svētdien, 16. janvārī, latviešu amatierteātru ļaudis no trīs kontinentiem sapulcējās Zoom, lai atzīmētu Pasaules Latviešu Amatieru Teātru savienība (PLATS) dzimšanas dienu. 2021. gadā PLATS tika izveidots tieši 16. janvārī. Interesanta ir sakritība, ka 2021. gadā savienību dibināja 21 amatierteātris, bet 2022. gadā PLATS darbu uzsāk ar 22 teātriem. Tāpat kā dibināšanas sapulcē, arī šoreiz sanāksmē piedalījās viesi. Apsveikuma uzrunas teica Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) Kultūras fonda valdes priekšsēdis Juris Ķeniņš un PBLA valdes locekle Valda Grīnberga (ALA Kultūras nozares vadītāja).

Jubilejas sanāksmē, kas vienlaicīgi bija arī PLATS biedru kopsapulce, organizācijas valdes priekšsēdētāja Māra Lewis nolasīja pagājušajā gadā paveikto darbu apkopojumu un tas nudien bijis iespaidīgs. Īstenoti ne tikai vairāki pašas organizācijas iniciēti projekti, bet ņemta dalība arī daudzos citu organizāciju īstenotajos pasākumos. Par darbu, kas ieguldīts pašaizliedzīgi strādājot, vairāki PLATS aktīvisti un atbalstītāji svētku reizē saņēma Pateicības rakstus.

Kopsapulces laikā tika ievēlēts arī jauns Valdes, Revīzijas un Ētikas komisiju sastāvs. Valdē turpmāk darbosies Sandra Bondarevska (Latviešu teātris Īrijā Sliedes), Agnese Jēgere (Stokholmas Atraktīvais Latviešu amatierteātris Sala), Ingmārs Čaklais (BMT Londonas filiāle), Liāra Ozola (Bergenas latviešu amatierteātris LATiBergen), Anna Kosareva (Latviešu teātris Itālijā Momento), Ilona Brūvere (Sidnejas Latviešu teātris), Gints Danne (Sanfrancisko Jaunais teātris). Revīzijas komisijā strādās Aija Pedersena (Latviešu – dāņu biedrības amatierteātris Pūpols), Ginta Freiberga (Bradfordas teātra trupa Saulespuķe) un Dziesma Teteris (Ņūdžersijas Jautrais tomāts), bet Ētikas komisijā – Ingrīda Induse (Reikjavikas Latviešu teātris), Ieva Liepniece (Losandželosas teātris Holivudas koferis), Jānis Kārkliņš (Austrālijas Latviešu teātris).

Lai arī pirmais PLATS darbības gads ir pagājis pandēmijas iespaidā un organizācijas pasākumi lielākoties ir notikuši attālinātā formātā, PLATS ir pierādījis savu darbotiesspēju, radošumu un entuziasmu strādāt. Esam pārliecināti, ka arī turpmāk diasporas teātra ļaužu enerģija, aizrautība un dzīvesprieks neapsīks; skatuves cilvēku kopības gars augs un latviešu teātru pleca sajūta nostiprināsies arvien vairāk.

Par Pasaules Latviešu Amatieru Teātru savienību (PLATS)

PLATS – Pasaules Latviešu Amatieru Teātru savienība ir 2021. gada 16. janvārī dibināta bezpeļņas organizācija, kas apvieno šobrīd 22 diasporas latviešu teātru kopas no trīs kontinentiem un 12 dažādām valstīm – Austrālijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Dānijas, ASV, Beļģijas, Zviedrijas, Somijas, Islandes, Itālijas, Īrijas un Vācijas. PLATS dibinātāji ir ārvalstīs mītošie teātru profesionāļi, kuriem rūp Latvijas tēla spodrināšana un latviešu teātra mākslas attīstība ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. PLATS misija ir nodrošināt ciešu saikni starp latviešu amatierteātriem pasaulē.

Ingmārs Čaklais,
PLATS valdes priekšsēža vietnieks Ingmārs Čaklais
2022. gada 18. janvārī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com