Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dziesmu un Deju svētku patstāvīgā ekspozīcija Mežaparkā

Ekspozīcijas veidotāji meklē dažādus Austrālijas Kultūras dienu materiālus

Laikraksts Latvietis Nr. 693, 2022. g. 16. martā
Ilze Lībeka -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DziesmusvetkuTelpa

Mežaparka Lielā estrāde. FOTO Publicitātes foto.

LAAJ

Tos, kuri dosies uz Dziesmu Svētku 150 gadu jubilejas svinībām Rīgā, gaida patīkams pārsteigums!

Kā daļa no Mežaparka estrādes pārbūves projekta, tiek strādāts arī pie šīs ēkas garīgā kodola, proti, ar Rakstniecības un Mūzikas muzeja darbinieku centību, tiek veidota Dziesmu svētku tradīcijām veltīta patstāvīgā ekspozīcija.

Iecerēts, ka šeit tiks pārstāvētas visas daudzpusīgās svētku apakšnozares gan koru, gan deju, gan simfonisko un pūtēju orķestru darbība, netiks aizmirsti arī koklētāji, daiļamatnieki un folkloras ansambļi.

Ekspozīcija tiek veidota divos stāvos, no kuriem pirmais stāvs tiks veltīts instalācijai „Lielākais koris pasaulē“, kur varēs klausīties kormūziku īpašos meditācijas krēslos. Savukārt, otrais stāvs ir iecerēts kā telpa, kurā varēs satikties gan svētku dalībnieki un organizētāji, gan vienkārši interesenti. Tiks dota iespēja arī padziļināti iepazīties ar svētku tradīcijām dažādos laika posmos un vietās, iekļaujot arī tās, kas ārpus Latvijas. Kā viens no stūrakmeņiem šim projektam tiek gatavots „Digitālais skapis“, kas digitālā formātā apkopos vēsturisko informāciju gan par pašiem svētkiem, gan to dalībniekiem. Ļoti būtiski, ka šajā ekspozīcijā tiks izmantoti arī taustāmāki materiāli, tajā skaitā grāmatas, fotogrāfijas, vadoņi, dziesmu notis un horeogrāfijas pieraksti. Plānots, ka būs pieejami arī audio ieraksti no personīgiem stāstiem ciklā Mans dziesmu un deju stāsts, jo katram latvietim taču noteikti ir arī savs Dziesmu svētku vai Kultūras Dienu (KD) stāsts!

Ekspozīcijas veidotāji patreiz lūdz jūsu palīdzību, tiek meklēti dažādi Austrālijas KD materiāli, jo īpaši vadoņi, dziesmu grāmatas un artefakti (nozīmītes, suvenīri), ko varētu izmantot otrā stāva uzskates materiāliem.

Tuvāka informācija pie LAAJ Kultūras nozares vadītājas Ilzes Lībekas ilzelibeka@yahoo.com.au, mob. 0410 146 716

Ilze Lībeka
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com