Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jābalso!

Priekšvēlēšanu aktivitātes visiem balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem ārzemēs

Laikraksts Latvietis Nr. 696, 2022. g. 6. apr.
Kristīne Saulīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
PBLA_teksts-200pxwb

Ikviens no mums zina, ka jebkuru vēlēšanu iznākums ir atkarīgs no balsstiesīgo ļaužu iesaistes un līdzdarbības. Nebūt nepietiek ar skaļiem, bet tukšiem saukļiem un ar formālu darbības imitāciju vai vienkārši ar plikām cerībām, ka gan jau cilvēki nobalsos, turklāt lielākā skaitā nekā iepriekšējās vēlēšanās.

Saprotams, ka nepietiks tikai ar vienu pasākumu vai informatīvu rakstu kādā laikrakstā vai sociālajos tīklos. Lai ne tikai uzrunātu, bet arī aktivizētu pēc iespējas vairāk balsstiesīgo vēlētāju, ir nepieciešama vesela virkne norišu, lai 14. Saeimas vēlēšanu dienā – 1. oktobrī mēs būtu informēti, izglītoti un gatavi iestāties par mūsu valsts nākotni – drošu, atbildīgu, izglītotu un domājošu Latviju.

Kā mēs zinām, tad katram pilsonim ir ne tikai tiesības, bet arī pienākumi. Viens no pienākumiem ir balsot, bet to ir svarīgi darīt informētā un atbildīgā veidā, jo vēlēšanu iznākums ir Latvijas nākotnes un tās drošības jautājums. Tieši pēdējie pandēmijā pavadītie gadi un baisais karš Ukrainā ir skaidri licis aizdomāties par miera, brīvības un demokrātijas trauslumu.

PBLA kā latviešu centrālā organizācija pasaulē ir iecerējusi virkni aktivitāšu, lai informētu un veicinātu Latvijas pilsoņu ārpus Latvijas pilsonisko un politisko līdzdalību un maksimālu iesaisti 14. Saeimas vēlēšanās. Turpmākajos mēnešos līdz 1. oktobrim tiek plānotas daudzveidīgas aktivitātes, aptverot visas balsstiesīgo vecumu grupas un latviešu mītnes zemes pasaulē. Šais aktivitātēs iecerēts informēt tautiešus pasaulē par vēlēšanu iecirkņu izveidi un to darbības nodrošināšanu, par vēlēšanu iecirkņu darbinieku apmācību, par vēlētāju sagatavošanos balsošanai (praktiskās vadlīnijas, izglītojošie materiāli un analītiski raksti); par Latvijas vēstniecību lomu ārzemēs un sadarbību ar vietējiem vēlētājiem, kā arī par politisko partiju piedāvājumu 14. Saeimas vēlēšanās.

Tā, lai informācija būtu viegli un ērti pieejama, esam nolēmuši izveidot īpašu tīmekļa vietni jabalso.lv, kur ievietosim visu svarīgāko un aktuālo gan pašu, gan neatkarīgu ekspertu, gan mūsu sadarbības partneru veidotu informāciju. Aicināsim visus piedalīties pūļakcijā JĀbalso, kā arī pakāpeniski izveidosim digitālu karti ar visiem 14. Saeimas vēlēšanu iecirkņiem ārpus Latvijas.

Uz drīzu tikšanos, lai jūs informētu par gaidāmo Saeimas vēlēšanu aktualitātēm,

Kristīne Saulīte,
„JĀbalso” projekta vadītāja
Laikrakstam „Latvietis“

Projekts top sadarbībā ar Sabiedrības Integrācijas Fondu



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com