Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Latvieši pasaulē – muzejs un pētniecības centrs“

Turpinās veikt valsts deleģējumu diasporas vēstures un kultūras mantojuma jautājumos

Laikraksts Latvietis Nr. 697, 2022. g. 13. apr.
Muzejs „Latvieši pasaulē“ -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

LR Kultūras ministrija konkursa ietvaros ir apstiprinājusi biedrību Latvieši pasaulē – muzejs un pētniecības centrs par valsts pārvaldes uzdevuma veicēju diasporas materiālās kultūras un vēstures mantojuma apzināšanai, komplektēšanai un pieejamībai sabiedrībai nākamajiem 3 gadiem – līdz 2024. gada beigām, ik gadu piešķirot šim mērķim Eur 30 000. Esam pagodināti saņemt šo atzinību.

Šo nozīmīgo valsts uzdevumu atbildīgi un ar lepnumu esam veikuši jau kopš 2019. gada, nodrošinot diasporas materiālās kultūras un vēstures mantojuma, tai skaitā Latvijas iedzīvotāju izceļošanas viļņu vēstures un diasporas latviešu dzīvesstāstu izpēti, apzināšanu, komplektēšanu un saglabāšanu, kā arī veicinot izpētē balstītu sabiedrības izglītošanu un informēšanu par diasporas daudzveidīgo pieredzi, devumu Latvijai un latviskās identitātes veidošanu ārpus Latvijas.

Esam vienīgais muzejs un pētniecības centrs pasaulē, kura galvenais uzdevums ir apkopot liecības, priekšmetus, fotogrāfijas un stāstus par latviešu izceļošanu no Latvijas un dzīvi diasporā kopš 19. gs. līdz mūsdienām. Muzejs kopš 2007. gada veido izstādes, publikācijas, filmas, pasākumus un citus projektus par latviešu izceļotāju dzīvi, viņu kultūru un devumu Latvijai un pasaulei.

Latvieši pasaulē – muzejs un pētniecības centrs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com