Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Daugavas Vanagi Austrālijā palīdz Ukrainai

Ziedojumi humanitārai palīdzībai

Laikraksts Latvietis Nr. 697, 2022. g. 13. apr.
Jānis Kārkliņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Kad 1945. gada decembrī tika dibināta Daugavas Vanagu organizācija, viens no jaundibinātās organizācijas pamatmērķiem bija palīdzība. Kopš dibināšanas palīdzība sniegta galvenokārt bijušajiem leģionāriem un latviešiem vispār – gan Latvijā, gan citur pasaulē. Tomēr dažreiz rodas apstākļi pasaules mērogā, kad palīdzība vajadzīga arī citām tautām un cittautiešiem. Tāda situācija pašlaik ir netālu no Latvijas – Ukrainā. Ukrainai ir vajadzīga no mums un visas pasaules palīdzība. Šī iemesla dēļ Daugavas Vanagi Austrālijā ir arī palīdzējuši Ukrainai viņu grūtībās.

Līdz šim Daugavas Vanagu Austrālijā valde un atsevišķas nodaļas, kā arī atsevišķi Daugavas Vanagu biedri ir ziedojuši $23 525,00.

Ziedojumu sadale ir sekojoša:

Sidnejas nodaļa$8 000,00;
Pertas nodaļa$5 000,00;
Adelaides nodaļa$4 000,00;
Melburnas nodaļa$2 000,00;
Melburnas nodaļas vanadžu kopa$2 000,00;
Daugavas Vanagu Austrālijā valde$2 000,00.

Bez šīm summām Adelaides nodaļas vanadžu kopas 5. marta pusdienu 25 dalībnieki ziedoja $525,00.

Daugavas Vanagu ziedojumi tiks izmantoti humanitārai palīdzībai Ukrainā, kā Ukrainas tautai, tā arī Ukrainas bruņoto spēku humanitārai palīdzībai, bet ne ieroču iegādei. Tā kā Rietumaustrālijas Ukraiņu biedrībai pašiem nav savas zāles, Pertas Latviešu Centra vadība pēc Pertas Daugavas Vanagu nodaļas ierosinājuma nolēma izdot Rietumaustrālijas Ukraiņu Biedrībai centra zāli bez maksas visām sapulcēm un pasākumiem, kas saistīti ar Ukrainas cīņu par savu brīvību.

Daugavas Vanagu vadība Austrālijā, kā valde Austrālijā, tā nodaļu valdes, ir apsvērušas arī ziedot vairāk, bet nolēmušas, ka varbūt būs arī vajadzība atbalstīt Latviju. Mēs neviens nezinām, kas nākotnē varētu notikt arī Latvijā.

Šajā rakstā parādās tikai informācija par ziedojumiem no Daugavas Vanagu organizācijas. Šim ļoti vērtīgajam un vajadzīgajam mērķim ir arī ziedojušas arī daudz citas latviešu organizācijas Austrālijā un atsevišķi tautieši.

Paldies visiem, kuri ziedojuši un atbalstījuši Ukrainu un Ukrainas tautiešus šajā viņiem grūtajā laikā.

Jānis Kārkliņš,
Daugavas Vanagu Austrālijā valdes priekšsēdis.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com