Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Nu bija kāzas!

Nano un Viktors Graudiņi

Laikraksts Latvietis Nr. 697, 2022. g. 13. apr.
Ināra Graudiņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Nano, Iveta Laine, Viktors. Nano un Viktors savienoti ar Lielvārdes jostu. FOTO Lūkas Elberts.

Nano un Viktors. FOTO Lūkas Elberts.

Senlatviešu ticējums: ,,Ja kāzu rītā līst, jaunajam pārim būs saticīga un bagātīga dzīve.“ Un, tiešām, 2. aprīļa rītā lija maigs lietutiņš! Bet kad pienāca laiks Melburnas Latviešu nama pagalma skaistajā koka pavēni, ar rozēm izpušķotā arkas ielogojumā nostāties līgavainim ar saviem pavadoņiem, uzspīdēja saulīte. Viktors ir bijis dejotājs ar Jautro Pāri (Sidnejā) un Sparu, bet tagad – MLS basketbolists. Pāris iepazinās Sidnejā, bet tagad abi dzīvo Melburnā. Tā kā līgavas tēvs, dzīvojot Malaizijā, nevarēja tikt uz Austrāliju, Viktora tēvs Andis cēli pavadīja Nano. Skaistas un izpalīdzīgas bija līgavas māsas – Lelde Graudiņa un Lija Andersone. Visus apstaroja mīlestība!

Ivetas Laines izjustie vārdi un padomi jaunajam pārim, un ar Lielvārdes jostu savienojot Nano un Viktoru, bija aizkustinoši. Jaunlaulātie pasniedza skaistu ziedu pušķi – līgavaiņa mātei Lindai, vecmāmiņai Inārai, un neklātienē, kovida dēļ, – tantei Sandrai.

Parakstīšanās laikā ceremoniju kuplināja Melburnas latviešu vīru koris Veseris ar dziesmām par mīlestību. Kaspars Švolmanis iepriecināja ar ģitāras skaņām.

Tad uz viesu namu, kur svinības turpinājās līdz pat pusnaktij. Polonēze, apsveikumi, runas! Pieteicēja lomu veiksmīgi un asprātīgi izpildīja Viktora brālis Oskars, kas uz sava brāļa kāzām bija ieradies no Londonas. Lielais draugu pulks iedejoja jaunlaulātos turpmākajā dzīves posmā, un, kad pienāca laiks šķirties, goda sardzē ar mirdzošām dzirkstelēm viņus pavadīja.

Ināra Graudiņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com