Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Austrālijas triatlona sacensības

Austrālijas latvietis Endrjū Gībietis saņem atbalstu

Laikraksts Latvietis Nr. 700, 2022. g. 4. maijā
Viktors Sīkais -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Gibietis

Endrjū (Andrew) Gībietis. FOTO Pēteris Gībietis.

32 gada vecumā Sidnejas latvietis Endrjū (Andrew) Gībietis divos gados ir sasniedzis ievērojamus rezultātus triatlona sacensībās – riteņbraukšanā, skriešanā un peldēšanā. Endrjū sāka trenēties 2020. gadā un īsā laikā sasniedzis labu līmeni šajā sporta veidā. 2021. gadā Endrjū kļuva par 2021 Triathalon NSW Standard distance age group Champion, 2021 Triathalon NSW Sprint distance age group champion un 2021 Triathalon Aquathon age group State champion. Endrjū ierindojās otrajā vietā savā kluba Coogee Comets 2021. g. MVP (vērtīgākais sportists).

Endrjū trenējās ar mērķi piedalīties Austrālijas mērogā triatlonā un tālāk uz Ironman 70.3 sacensībām, kur paredzēts 1,9 km pelde, 90 km riteņbraukšana un 21,1 km skrējiens.

Endrjū gadiem ilgi ir sporta kluba Spars biedrs un no jaunības dienām piedalījies latviešu vieglatlētikā, peldēšanā un basketbolā. Endrjū ir piedalījies Austrālijas Latviešu meistarsacīkstēs basketbolā, sākot ar Spars jaunieša komandu 10 gada vecumā, un ir turpinājis spēlēt vīriešu spēlēs līdz šai dienai.

Kā atzinumu Endrjū centieniem kļūt par profesionālu triatlona sportistu, sporta klubs SPARS un Jaundienvidvelsas Jaņā Tiliba fonds katrs ziedojuši $1000 atbalstu, lai Endrjū var iegādāties jaunu riteni Canyon Speedmax.

Jāņa Tiliba fonds veidojās no Jāņa Tiliba testamenta vēlējuma atbalstīt Jaundienvidvelsa latviešu izcelsmes sportistus un sporta organizācijas. Jāņa Tiliba fonda pārstāvji aicina sportistiem pieteikties uz atbalstu pie Valdemāru Dūšeli – 0413 629 162 vai Viktoru Sīko – 0413 018 588.

Viktors Sīkais
2022. g. aprīlī
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com