Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


XI Latviešu kultūras svētki Īrijā ir noslēgušies

Svinēja kopā pēc diviem gadiem digitālā formātā

Laikraksts Latvietis Nr. 702, 2022. g. 18. maijā
Latviešu kultūras svētku Īrijā organizatoru grupa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Šodien ir mūsu Latviešu kultūras svētku Īrijā atdzimšana un ieiešana jaunā desmitgadē,“ tā savu uzrunu uzsāka LKSĪ idejas autore, organizatoru grupas vadītāja un LBĪ priekšsēdētāja Inguna Grietiņa-Dārziņa.

„Šodien mēs svinam XI Latviešu kultūras svētkus Īrijā pašā Dublinas vecpilsētas sirdī. Esam laimīgi atkal būt kopā ar Jums, sastapt katru un sveicināt, pēc divu gadu pārtraukuma un svētku svinēšanu digitālā formātā. Taču arī šo divu gadu laikā mēs, svētku organizatori, esam turpinājuši svētku tradīciju un devītajos svētkos apkopojuši to vēsturi, taču desmitajos izdevuši LKSĪ grāmatu un tās digitālo formātu prezentējuši virtuālajos kultūras svētkos pagājušā gada maijā. Šodien Jums būs iespēja šo grāmatu redzēt drukātā formātā un ieklausīties tās fragmentu lasījumos.“

LKSĪ atklāja neliels dalībnieku gājiens Dublinas vecpilsētas skvērā, kam sekoja atklāšanas ceremonija ar LR vēstnieka Īrijā Jāņa Sīļa uzrunu, LBĪ priekšsēdētājas Ingunas Grietiņas-Dārziņas sveicienu dalībniekiem un viesiem, kā arī Baltā galdauta svētkiem. Atklāšanas laikā un arī visa pasākuma gaitā klātesošie tika iepazīstināti ar LKSĪ grāmatu un priekšlasījumiem no tās. Atklāšanas ceremonijas noslēguma visi dalībnieki un viesi vienojās kopīgā LR valsts himnas dziedājumā.

Turpinājumā visi tika iepazīstināti ar dalībniekiem, kuri bija sagādājuši ziedus Ukrainas tautai. Pēc pasākuma šo dāvanu organizatori nogādāja Ukrainas vēstniecībā Īrijā.

Sekoja ļoti košs un plašs koncerts, kura laikā arī skatītāji tika iesaistīti kopīgos dančos, kā arī varēja degustēt latviešu ēdienus un iepazīties ar LR vēstniecības Īrijā sagatavotajiem informatīvajiem materiāliem. Koncerta noslēgumā dalībnieki pateicībā saņēma XI LKSĪ īpašo krūzīti.

Pasākuma noslēgumā dalībnieki un viesi tikās vecpilsētas krodziņā.

Paldies vēlamies teikt XI Latviešu kultūras svētku organizatoriem Ingunai Grietiņai-Dārziņai, Ingai Zvirgzdiņai, Rutai Čepulei, Indrai Jākobsonei, Jurim Ekstam un palīgiem Kristiānam Bogdanovam un Gaidim Dārziņam.

Paldies arī mūsu sadarbības partneriem Latvijas vēstniecība Īrijā / Embassy of Latvia in Ireland un personīgi vēstniekam Jānim Sīlim un padomniecei Edītei Mednei, Temple bar company un personīgi Klaudīnei Marijai (Claudine Murray).

Paldies visiem svētku dalībniekiem – korim eLVé, Latviešu apvienotajam bērnu un jauniešu korim Īrijā LABKĪ, IGD StudioI, Niguļu – Beļenusu ģimenei, BDK Dzirnaviņas, BDK Sienāzītis, skolai Saulgriezīte, korim La'ir.

„Svinēsim mūsu Latvijas svētkus šajā brīnišķīgajā dienā un vietā un sūtīsim labas domas visām tautām, lai iestājas miers pasaulē un mūsos,“ tā dalībniekiem vēlēja I. Grietiņa-Dārziņa.

Latviešu kultūras svētku Īrijā organizatori

Video, kur redzami visi pasākuma priekšnesumi: Arnis Krūmiņš.
https://youtube.com/playlist?list=PL7OE0YztRb_r0p0j-P17F2XRrrihwevQF



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com