Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


LAAJ viesojas Brisbanē!

Pārrunāja dažādu projektu pieteikšanas kārtība

Laikraksts Latvietis Nr. 702, 2022. g. 18. maijā
Skaidrīte Aguļēviča -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

Skaidrīte Aguļēviča. FOTO Garens Krūmiņš.

FOTO Garens Krūmiņš.

Iepriekšējās nedēļas nogalē – 7. maijā, man bija tas gods tikties ar Brisbanes latviešu sabiedrības pārstāvjiem. Šī bija pirmā, pēc ilga pārtraukuma, LAAJ pārstāvja tikšanās ar latviešu sabiedrību Brisbanē. Pasākumā piedalījās pāri par trīsdesmit tautiešu, interese bija, un tas ir tas galvenais. Tikšanās laikā es iepazīstināju brisbaniešus ar LAAJ nākotnes darba plāniem, idejām un veidu, kā šie plāni būs realizējami.

Par galveno sarunas tēmu neviļus izvirzījās dažādu projektu pieteikšanas kārtība. Nav noslēpums, ka daudzi pasākumi mūsu sabiedrībā nebūtu iespējami bez blakus finansējuma. Arī šis apmeklējums ir, pateicoties projektam Pilsoniskās līdzdalības veicināšanas programma diasporas NVO darbības atbalstam, kurš nāk no Sabiedriskās integrācijas fonda. Šī LAAJ projekta ietvaros ir paredzēts apmeklēt mazāk aktīvus latviešu centrus un iepazīstināt tuvāk ar LAAJ darbu un sadarbību starp pavalstīm un Latviju. Lai tuvāk paskaidrotu, ko šis projekts aptver citēšu projekta kopsavilkuma punktu – Projektā paredzēts pārstāvēt un stiprināt Austrālijas un Jaunzēlandes latviešu diasporas intereses mītņu zemju un Latvijas līmenī, veicināt sabiedrības pašorganizēšanos, savstarpējo sadarbību un iesaisti pilsoniskās līdzdalības aktivitātēs, informēt un izglītot diasporu par procesiem Latvijā, kā arī ilgtermiņā – veicināt aktīvu diasporas līdzdalību, stiprināt latvietību un saglabāt tās piederību Latvijai. Projekta mērķa grupas ir LAAJ organizācijas un to biedri, LAAJ prezidijs, LAAJ sadarbības partneri Latvijā, PBLA pārstāvniecība un PBLA dalīborganizācijas.

Mēneša beigās ir paredzēts iepazīties ar Jaunzēlandes latviešiem, bet jūnijā, jūlijā un augustā LAAJ dosies uz Latviju, kur LAAJ valdes pārstāvjus gaida smags darbs. Par to, cik aizņemti būs LAAJ pārstāvji un kādas būs tikšanās, ziņosim laikrakstam atsevišķi. Šo darbību izpilde nebūtu iespējama bez SIF atbalsta, kas ir vienreizējs un šī projekta izmaksas neietekmē LAAJ budžetu.

Vēlos izteikt pateicību visiem LAAJ ziedotājiem un vēlreiz uzsvērt, ka LAAJ līdzekļi projekta īstenošanai netiek izmantoti. Ceram uz jūsu aktīvu atbalstu arī turpmāk, bez kura nebūtu iespēja atbalstīt vietējās organizācijas ieskaitot AZVV, 3x3 utt.! Paldies!

Vēlos no sirds pateikties Brisbanes latviešu sabiedrībai par silto uzņemšanu, jaukajiem vārdiem! Īpašs, paldies Ingai un Mārtiņam Česlis par naktsmājām un jaukajām vakara pārrunām, kā arī Jasmīnei Lācis-Lī (Lee), Ancei Deksnei (LAAJ vice-priekšsēde Brisbanē). Paldies!

Man ir milzīgs prieks, ka pēc mana apmeklējuma brisbaniešiem jau ir radusies vēlme pieteikties projektiem un aktivizēt sadarbību ar LAAJ. Paldies Jums!

Skaidrīte Aguļēviča,
LAAJ priekšsēde
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com