Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Mēness staru svētku“ izskaņa

Daudzveidīgs koncerts ar goda viesi – LR vēstnieku Marģeru Kramu

Laikraksts Latvietis Nr. 702, 2022. g. 18. maijā
Anita Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

LR vēstnieks Austrālijā Marģers Krams.

KM_PBLA_LAAJ

MLOA

Mēness staru svētki, tika ievadīti šī gada martā ar Lijas Andersones inovatorisko deju uzvedumu Mēness stari danco, kuram paralēli notika, arī mēness tēmā iekļauta, Ilzes Nāgelas iniciētā Viktorijas latviešu mākslinieku izstāde Mēness starus stīgo un latviešu daiļamatnieku tirdziņš. Svētki izskanēs šī gada 11. jūnijā ar koncertu Mēness starus stīgo.

Koncerta programma solās būt krāšņa. Ar latviešu klasikas, arī jaunrades repertuāru, piedalīsies abi iemīļotie Melburnas kori – jauktais koris DAINA un vīru koris VESERIS; uzstāsies jaunā flautiste Karmena Drēziņa, kura šogad iestājusies Melburnas Universitātes konservatorijā, flautas spēles katedrā; ar trompetes spēli debitēs Melburnas Universitātes konservatorijas 2. kursa trompetiste Ingrīda Dārziņa, ar viņai īpaši komponētu skaņdarbu. Darba autore, jaunā Sidnejas komponiste un Sidnejas konservatorijas absolvente (kompozīcijā) Aija Dragūna, piedalīsies koncertā arī diriģējot, tostarp viņas pašas dziesmu jauktajam korim Tumša nakte.

Horeogrāfes Lijas Andersones vadībā, ar jaunrades deju, uzstāsies četru pāru tautas deju ansamblis, papildinot koru dziedāto Ērika Ešenvalda dziesmu Krustiem zvaigznes debesīs. Šis sniegums ir veltīts šī skaņdarba tautasdziesmu vārdu virknētājam, Latvijas ģeniālam režisoram, nelaiķim Uģim Brikmanim, ar kuru Melburnas koristiem bija gods sadarboties 2016. gada Kultūras dienās Melburnā, Uģa Prauliņa Pagānu gadagrāmatas iestudējumā. Priekšnesumu bagātajā klāstā ir paredzēta vēl laikmetīgā deja, kas būs Lijas Andersones un ģitārista/dziesmu sacerētāja Kaspara Švolmaņa sadarbības vainagojums.

Īpašais goda viesis...

LR vēstnieks Austrālijā Marģers Krams ir sarīkojuma īpašs goda viesis. Vēstnieks ir ļoti gaidīts ciemiņš, jo Melburnā vēstnieka kungam nav vēl bijusi iespēja piedalīties plašākās sabiedrības saietā, kaut pērn decembrī, kad Vēstnieka kungs ar kundzi viesojās Melburnā, reizē ar pārvietojamo pasu darbstacijas vizīti, tikšanās iespējas ar tautiešiem tika veiktas, kaut ierobežotas, īsā laika dēļ. Vēstnieka kungs koncerta ietvaros sniegs īsu uzrunu un pēc sarīkojama ļoti priecāsies, turpat Latviešu namā, patērzēt ar sarīkojuma apmeklētājiem. Kafejnīca Rīga būs atvērta pirms un pēc koncerta. Liels paldies Lindai Drēziņai un viņas darba komandai!

Baudīsim priekšnesumus; iepazīsimies tuvāk ar mūsu vēstnieku!

Koncerta biļetes: $25 pilna cena, $20 pazemināta cena, bērniem līdz 14 gadu vecumam bez maksas. Biļetes, kā pērn, varēs iegādāties gan caur biļešu pārdošanas platformu Trybooking, kā arī pie durvīm. Trybooking saiti izziņos jaunnedēļ.

Ja ir kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mani: info.mloa@gmail vai piezvanot 0411 263 973.

Anita Andersone,
„Mēness staru svētku“ koordinatore,
MLOA valdes priekšsēde
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com