Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dārza svētki

Sidnejas ev. lut. Latviešu draudzē

Laikraksts Latvietis Nr. 704, 2022. g. 1. jūnijā
Valdis Krādziņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Dārza svētku svinības. FOTO Kolvins Makfersons (Colvin MacPherson).

Ross Maio spēlēja latviešu un citas meldijas uz akordeona. FOTO Kolvins Makfersons (Colvin MacPherson).

Sidnejas ev. lut. Latviešu draudze svinēja ikgadējos Dārza svētkus Sv. Jāņa baznīcā un draudzes namā Hombušā svētdien, 22. maijā, plkst. 11.00.

Piedalījās ap 70 apmeklētāju. Dievkalpojumā baznīcā mācītājs Kolvins Makfersons (Colvin MacPherson) lasīja dievvārdus no 103. psalma 1-12: „Dāvida psalms, Teici to Kungu, mana dvēsele, un visu, kas manī, Viņa svēto vārdu! Teici to Kungu, mana dvēsele, un neaizmirsti, ko Viņš tev labu darījis!...“

Viņš arī lasīja no Mateja ev. 6:25-35: „Tāpēc, es Jums saku: Nezūdaities savas dzīvības dēļ, ko ēdisit un ko dzersit, ne arī savas miesas dēļ, ar ko ģērbsities. Vai dzīvība nav labāka nekā barība? Un vai miesa nav labāka nekā drēbes?...“

Svētrunā mācītājs runāja par sadraudzību ar Dievu. Kāpēc Dievs radīja cilvēku? Dievs ir mīlestība. Mīlestībai vajag izpausmi. Dievs to nevarēja pieturēt pie sevis. Kad Dievs ir ar tevi, tev sirdī ir miers. Nav jādzīvo ar rūpēm un raizēm.

Pēc dievkalpojuma zālē bija sarūpētas loterijas, ēdiens un mūzika. Varēja iegādāties kāpostus ar desiņām, gaļas pankūkas ar plūmju mērci un buljonu, kā arī garšīgas kūkas un tortes, tēju un kafiju.

Varēja iegādāties loterijas biļetes orhidejas izlozei, kūpināto foreļu un rupjmaizes izlozei. Pārdeva arī biļetes lielo loteriju izlozei. Gabija (Gabby), Elli un Kira palīdzēja izvilkt laimestus. Ross Maio spēlēja latviešu un citas meldijas uz akordeona.

Visi pavadīja priecīgu pēcpusdienu jaukā sabiedrībā. Pagājušos divus gadus Dārza svētki nebija notikuši Covida slimības dēļ. Bija arī kupls skaits jauniešu.

Paldies visiem darbiniekiem, kas palīdzēja Dārza svētkiem izdoties.

Valdis Krādziņš
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com