Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Skroderdiens Silmačos“

Svinot Rūdolfa Blaumaņa leģendārai lugai 120 gadu

Laikraksts Latvietis Nr. 706, 2022. g. 15. jūnijā
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Skroderdienas

Skroderdienas Silmačos ir Latvijas teātra vēsturē nozīmīgākā luga, kuras autors Rūdolfs Blaumanis to sarakstīja 1901. gadā, bet tās pirmizrāde notika 1902. gada 30. janvārī. Skroderdienas Silmačos ir kļuvusi par vienu no Līgo svētku laika tradīcijām.

2022. gada 23. jūnijā, svinot 120 gadu jubileju kopš lugas Skroderdienas Silmačos pirmizrādes, Latvijas teātru saime aicina visus līgotājus uz grandiozu lieluzvedumu – Skroderdienas Silmačos. Tas notiks vēsturiskajās Silmaču mājās Druvienā. Izrādes sākums plkst. 17.00; ieeja no plkst. 15.00.

Biļete ir jāiegādājas katram apmeklētājam. Klēpja biļetes ir domātas bērniem tikai līdz 5 gadu vecumam, kuri izrādi apmeklē kopā ar vecākiem, kuri ir iegādājušies pilnas cenas biļeti ar sēdvietu. BRĪDINĀJUMS! Izrādes laikā aktieri smēķē papirosus un smeķē alu, tiek izmantota pirotehnika un piedalīsies dzīvnieki.

Pēc izrādes ikviens aicināts uz svētku lielkoncertu Līgojam Druvienā!

Tajā kopā ar mums būs Olga Rajecka, Uģis Roze, Antra Stafecka, Juris Vizbulis, Ivo Grīsniņš Grīslis, Ralfs Eilands un Žoržs Siksna, kurš koncertā svinēs savu 65 gadu jubileju ar īpaši šim svētku vakaram sarūpētu populārāko hitu izlasi. Koncerta īpašie viesi grupa Citi zēni!

Iebraukšana telšu pilsētiņas teritorijā līdz plkst. 15.00, kad tiks vērti vārti izrādes apmeklētājiem.

Ieeja koncertā no plkst. 21.00. Vietu skaits ierobežots! Biļetes iepriekšpārdošanā lētāk!

Svinot Līgo svētkus Silmačos, atklāj Gulbenes novadu no jauna! Apmeklē www.visitgulbene.lv un uzzini par nakšņošanas un atpūtas iespējām. Pasākuma norises vietā pieejamas telts vietas. Ierašanās un iekārtošanās 23. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 15.00. Telts vietas maksa 10 EUR, iegādāties iespējams uz vietas, uzrādot biļetes uz lieluzvedumu un koncertu.

Informācija: https://www.bilesuparadize.lv/



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com