Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jāņu mistēriju izspēle

Ar folkloras kopu, mākslinieku un amatnieku-meistaru dalību

Laikraksts Latvietis Nr. 706, 2022. g. 15. jūnijā
Gunta Saule -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Jumala

2022. gada 18. jūnijā no plkst.12.00-20.00 Dzimtmisas muižas Augļu dārzā ar folkloras kopu, mākslinieku un amatnieku-meistaru dalību notiks sarīkojums Jāņu mistēriju izspēle.

Tuvojoties Vasaras saulgriežiem, Jāņiem, gribam atkal padalīties noskaņās un zināšanās gan ar tiem, kuri par tradicionālo Jāņu svētīšanu jau zinoši, gan iepriecināt tos, kuriem šīs zināšanas un pieredzes vēl pietrūkst, bet gribas ko uzzināt. Tāpēc Tradicionālās kultūras, izglītības un amatniecības biedrība JUMALA sadarbībā ar biedrību Dzimtmisas muiža un ar Bauskas novada pašvaldības finansiālu atbalstu rīko priekšjāņu noskaņu sarīkojumu Jāņu mistēriju izspēle Dzimtmisas muižas Augļu dārzā. Te būs daudz kas Jāņu laikam noderīgs un iedvesmojošs – darbošanās ar augu sulām, un pašiem augiem tos ievijot vainagos, vītnēs, slotiņās un smaržkociņos, dziedāšana – īgotņu mācīšanās kopā ar folkloras kopām no Zemgales pagastiem – Ceraukstes, Valgundes un Bārbeles, un tālākiem viesiem no Madonas, būs Jāņu laikam raksturīgie danči un rotaļas. Pavadot dienu kopā ar mums, katrs varēs ne tikai baudīt jaukas noskaņas sirsnīgā dabiskā vidē, bet arī iegūt jaunas praktiskas zināšanas un iemaņas, kas noderēs vēlāk svētot Jāņus savā pulkā ģimenēs un saimēs. Visu vecumu ļaudis un ģimenes te atradīs ko vērtīgu un noderīgu.

Norise

12.00 – 14.00 – Zīmēšana, gleznošana ar augu sulām, ar augiem, ziediem, lapām mākslinieces Intas Paulsones vadībā.

13.00 – 14.00 – Jāņu laika dziesmas, spēles un rotaļas kopā ar folkloras kopu Nāburdzīte (Valgunde, vadītāja Dzintra Ķezbere).

14.00 – 16.00 – kvēpeklīšu, smaržvielu u.c. darināšana; meistare Kristīne Vallere.

15.00 – 6.00 – Zemgales – Bauskas-Iecavas puses līgotnes – sadziedāšanās – Laukam pāri (Ceraukste, vadītāja Elīna Kūla-Braže).

16.00 – 19.00 – Jāņu darbnīcas – lāpas, plostiņi, muca, siers, ugunskurs, vainagi, vītnes – vada kopas Tīrums, Laukam pāri, Dzimtmisas dziedātāji un citi meistari.

~ 18.30 – 20.00 – ierodas viesi, apdziedāšanās - Madonas Vērtumnieki, Laukam pāri, Dzimtmisas dziedātāji un citi.

Aicinām ikvienu interesentu!

Norisē iespējamas izmaiņas un papildinājumi.

Kā nokļūt norišu vietā?

Karte: https://goo.gl/maps/tzMt3anGv6V3wTDQA

Sabiedriskais transports – autobuss Rīga-Bauska (Bauska-Rīga) līdz pieturai Dzimtmisa.

Sarīkojumu rīko Tradicionālās kultūras, izglītības un amatniecības biedrība JUMALA sadarbībā ar biedrību Dzimtmisas muiža, atbalsta Bauskas novada pašvaldība.

Vairāk informācijas: https://guntasaule.blogspot.com/

Gunta Saule,
Projekta vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com