Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Melburnas Latviešu ciema dzīve

Visas grūtības pārvarētas

Laikraksts Latvietis Nr. 708, 2022. g. 29. jūnijā
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Baltā galdauta svētki. FOTO Ingrīda Biezaite.

Baltā galdauta svētki. FOTO Ingrīda Biezaite.

Baltā galdauta svētki. FOTO Ingrīda Biezaite.

Olu kaujas. FOTO Ingrīda Biezaite.

Tāpat kā visā pasaulē, arī Ciema dzīvē ir bijuši daudz un dažādi, gan priecīgi, gan arī satraucoši notikumi.

Bet visas grūtības, kuras bijušas, ir pārvarētas un nu Ciema aprūpes nama iedzīvotāji dzīvo ierastu dzīvi. Vēl par vienu notikumu, kurš paspēja notikt pirms visas durvis aizvērās...

Koncerts „Roze“

23. martā notika koncerts ROZE. Aprūpes nama iedzīvotāji baudīja muzikālu pēcpusdienu, kad Roze gan dziedāja, gan uz dažādiem mūzikas instrumentiem izpildīja daudz un dažādas muzikālas kompozīcijas.

Roze jau otro reizi uzstājas Ciema aprūpes namā un arī šoreiz skanēja gan pasaules slavenas muzikālas kompozīcijas, gan Austrālijas zemei tuvas un pazīstamas.

Pēc ļoti muzikāli piesātinātas pēcpusdienas sanākušie ļaudis uzkavējās lielajā zālē, lai kopīgi baudītu tēju, kafiju un smalkmaizītes.

Nozagtās Lieldienas

Aprīlis sākās satraucoši! Ciema aprūpes nama dzīvē ielavījās Covids! Tāpēc visiem bija jābūt ļoti piesardzīgiem un tiem, kuri bija saslimuši, bija jāatveseļojas. Tā kā mēs zinām, ka tas viss nenotiek ātri, tad iedzīvotāji vairākas nedēļas dzīvoja istabās.

Nevarēja kopā sanākt, lai kopīgi svētītu Lieldienas paredzētajā dievkalpojumā.

Nevarēja satikt savus mīļos, lai kopīgi pavadītu laiku ar tiem. Tā izpalika kopīga Lieldienu olu krāsošana un pēc tam arī olu kaujas, kuras katru gadu norisinās Lielajā zālē, kad sanākušie ripina un klapē šokolādes olas.

Daila un Ilze iepriekš sagādātās baltās olas, iedzīvotājiem palīdzot savās istabās – pietīt tām klāt sīpolu mizas un zaļumus, vēlāk novārīja lielā katlā. Tad tās raibas un skaistas tika izdalītas aprūpes nama iedzīvotājiem katram savā istabā...

Visas durvis atveras

Bet tad vienā dienā, tikpat pēkšņi kā visas durvis tika aizvērtas, tā tās tika plaši atvērtas, un visi varēja doties savās ierastajās dienas gaitās.

Un tā paralēli ierastajām nodarbībām, lai arī ar nokavēšanos, bet tomēr, tika uzrīkotas Olu kaujas, kurās bija ieradušies daudzi cīnīties gribētāju.

Šokolādes olas ripoja tālus gabalus, un gala beigās katrs no dalībniekiem tika pie savas šokolādes olas!

4. maijs – Baltā galdauta svētki

Jau kuru gadu Baltā galdauta svētki, kas tiek svinēti 4. maijā, šeit Austrālijas zemē ir auksti, apmākušies un pat lietaini.

Bet šajā dienā, kad sanākušie sanāk silti sakurinātā lielajā zālē, kuras vidū atrodas galds ar baltu galdautu, svētku kliņģeri un svečturī iedegtām svecēm, tas pat kaut kā palīdz radīt vēl siltāku un omulīgāku gaisotni, kas vieno pie kopīgi dziedamām dziesmām.

Tās ir īpaši izraudzītas šai dienai un sakopotas dziesmu grāmatā. Tās ir visiem labi zināmas, un kopīgais dziedājums skan tik skaisti un saviļņo līdz pašiem sirds dziļumiem...

Klātesošie pārrunā vēsturiskos notikumus un jāsaka, ka gadus un datumus iedzīvotāji ir labi iegaumējuši. Bet, ja nu kādam ir aizmirsies, tad labprāt tie viens otram paskaidro tēlaini un ar lielu aizrautību...

Tad arī tiek pacelta glāzes ar dzirkstošu dzērienu un kopā saukts: Saules mūžu, Latvijai!

Mātes diena

Uz karstām pēdām seko Māmiņdiena. Daudzi zvani dzirdami pie Ciema aprūpes nama ārdurvīm, kad pie savām māmiņām un vecmāmiņām steidz ciemoties daudzi radiņi. Tad Ciema aprūpes nama istabās ir apsveikuma kartītes un skaisti, krāsaini rudens ziedi. Gaisā virmo prieks un mīlestība!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com