Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Zilās Acis“ slēpotāju klubs

Atzīmē 60 gadu jubileju

Laikraksts Latvietis Nr. 710, 2022. g. 20. jūlijā
Līga Dārziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Zilas_acis

Slēpotāju kluba „Zilās acis“ biedri.

Slēpotāju kluba „Zilās acis“ goda biedri.

Pēc vairāk nekā diviem gadiem dažādās izolācijās un visādos ierobežojumos un aizliegumos sakarā ar kovida pandēmiju, sasnieguši savus 60 darbības gadus, Zilo Acu slēpotāju kluba biedri bija gatavi svinēt pa vecam. Sarīkoja 60 gadu jubilejas balli, kāda balle sen nebija Melburnā baudīta.

Šī gada 30. aprīlī Melburnas Latviešu namā sanāca 182 jautru balles viesu. Viesus sagaidīja foajē telpā ar zilu šampānieti un pīrāgiem. Valdīja liels prieks un jautrība, kad viesi satika savus sen neredzētos slēpotāju draugus, kas bija ieradušies arī no citām pilsētām.

Uzejot augšā Lielajā zāle aicināja ar lampiņām, klātiem galdiem, sudraba un zelta galda dekorācijām un baloniem. Galda nosaukumi – pēc Bullera kalna slavenākajām nobrauktuvēm – izstādīti uz īpaši sagatavotām kalna formā zīmēm. Augšā nākot, ievērojām arī dažas Zilaču īpašās zīmes – piemēram, nevilkt augštelpās zābakus! Skatuvi greznoja vecās slēpes un ragaviņas.

Uz skatuves jau spēlēja kapela. Visu nakti šie dižie muzikanti spēlēja danču mūziku, kas derēja visiem, un aicināja publiku pazīstamās dziesmas dziedāt līdz. Publika piekrita – dziedāja un dancoja visu nakti. Īpaši populāras bija tautas dejas, ko kapela bija iemācījusies spēlēt ar Maijas Drēziņas palīdzību – ar viņas saksafona pavadījumiem.

Bet pirms tam vēl balles viesus uzrunāja Zilaču valdes priekšsēdis Tālis Šterns. Viņš sveica viesus un labvēļus un īpaši pateicās kluba goda biedriem, kuri pirms 60 gadiem uzsāka kluba būvdarbus un nostiprināja kluba pamatus. Starp viesiem bija 6 goda biedri, un viņus aicināja nostāties priekšā uz fotogrāfiju kluba arhīviem.

Tālis vēl ierādīja viesiem bāru, loterijas galdu un zilaču kreklu veikaliņu, un balle varēja sākties pa īstam.

Vakariņās pasniedza ceptu cāli un veģetāriešu alternatīvus kopā ar lielu salātu izvēli. Ļoti garšīgi bija mazie saldie cepumiņi, ko uz beigām piedāvāja ar kafiju un tēju. Lielu jautrību izraisīja loterijas izlozēšana, ko veiksmīgi novadīja Eds Ronis ar palīdzēm. Starp vinnestiem bija vasaras un ziemas apmešanās nedēļas nogalēs zilačos, kā arī šprotes, balzāms, zilaču priekšauti, Latvijā austas segas, zuši u.c. Visas noderīgas lietas sniega kalna dzīvei!

Vakars beidzās pēc vairākām stundām. Viesi izklīda, izklaidējušies un laimīgi, un lūdza zināt – vai tiešām būs jāgaida vēl 10 gadus līdz nākošai ballei?

Paldies rīkotājiem un viesiem par šo lustīgo, prieka pilno vakaru.

Līga Dārziņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com