Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Birmingemas latvieši realizē projektu

„Latviešu Kultūras centra pilsoniskās aktivitātes“

Laikraksts Latvietis Nr. 712, 2022. g. 3. aug.
Dace Čaklā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LKCB

SIF_1rinda_200

Jau šī gada maijā Latviešu Kultūras centrs Birmingemā uzsāka īstenot projektu Latviešu Kultūras centra pilsoniskās aktivitātes, kas norisinās Sabiedrības integrācijas programmā Pilsoniskās līdzdalības veicināšanas programma diasporas NVO darbības atbalstam. Projekts uzsākts 2022. gada 1. maijā un norisināsies līdz septembra beigām.

Projekta galvenais mērķis ir veicināt Lielbritānijā dzīvojošo latviešu iesaisti dažādos interesantos un noderīgos pasākumus, lai saglabātu saikni ar Latviju un mūsu kultūru, saliedētos pasākumos un stiprinātu viens otru.

Paldies mūsu ilggadējiem latviešiem par kopā būšanu un latvietības stiprināšanu gan sporta, gan kultūras un citos dzīves notikumos, Latviešu Kultūras centrs ir atvērts ikvienam interesantam un to ģimenēm, esat laipni aicināti piedalīties mūsu rīkotajos pasākumos un, protams, augstu novērtējam brīvprātīgos, kuri vēlas iesaistīties un palīdzēt dažādu pasākumu rīkošanā.

Projekta gaitā notiks vairākas aktivitātes, kurās aicināti piedalīties ne tikai Birmingemas un tās apkārtnē dzīvojošie latvieši ar ģimenēm, bet jebkurš, kuram interesē pilsoniskās un politiskās līdzdalības pasākumi kā, piemēram, novusa kluba pasākumi, meistarklases par aktiermeistarības un citu teātru dalībniekiem nepieciešamo resursu attīstību izrāžu sagatavošanai, Politiskā diskusiju kluba tikšanās tiešsaistē Zoom vai Vidusanglijas grāmatu draugu kluba Dzejas dienu pasākums.

Jau 4. jūnijā norisinājās pirmais Novusa kluba pasākums – Vasarsvētku kauss Novusā, bet nākamie pasākumi plānoti 30. jūlijā, 13. augustā, 27. augustā un 3. septembrī. Novusa kluba pasākumi ir atklāti un tajos var piedalīties jebkurš neatkarīgi no novusa spēles prasmēm.

Jau 12. jūlijā plkst. 21.00 pēc LV laika (plkst. 19.00 pēc UK laika) norisināsies Politisko diskusiju kluba organizēts tiešsaites sarunas atklātā saruna Zoom platformā VĒLĒŠANAS 2022 - informācija... iespēja… izvēle…. Par šī pasākuma īpašo viesi aicināts Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens no Latvijas.

Projekta gaitā augustā Birmingemas Mazais teātris organizēs meistarklases, kuras notiks režisores un improvizatores Astras Kacenas (Latvija) un režisores Agneses Jēgeres (Zviedrija) vadībā.

Savukārt, 10. septembrī Vidusanglijas grāmatu draugu klubs rīkos Dzejas dienu pasākumu, kas šogad būs veltīts latviešu rakstniecei un dzejniecei Mārai Zālītei.

Projekts Latviešu Kultūras centra pilsoniskās aktivitātes tiek īstenots Pilsoniskās līdzdalības veicināšanas programmā diasporas NVO darbības atbalstam. Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Interesenti aicināti pieteikties aktivitātēm sazinoties ar administratori Daci Čaklo un, protams, lai nepalaistu garām visus jaunumus aicinām sekot mūsu sociālajos tīklos Facebook @LatviesuKulturascentrs un mājas lapā www.kulturascentrs.com.

Dace Čaklā,
Projekta administratore



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com