Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sanākšana, saplūšana, sapratne, saliedēšana

SLB 70 gadu jubilejas koncerts

Laikraksts Latvietis Nr. 715, 2022. g. 24. aug.
Ilona Brūvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SidnejasLatviesuBiedriba

Dziedātāji kora mēģinājumā Ivara Cinkusa (centrā) vadībā. Apakšā Melburnas vīru koris „Veseris“, centrā – diriģente Sandra Birze. FOTO Ilonas Brūveres fotokolāža no viņas privātā arhīva.

Sidnejas latviešu biedrība (SLB) ar koncertu un balli atzīmē savu 70 gadu jubileju sestdien, 27. augustā. Koncerts sāksies plkst. 15.00, un balle plkst. 18.00.

Koncerts būs par godu Sidnejas Latviešu biedrības un biedru organizāciju sasniegumiem gadu gaitā. Sanāks kopā, apmēram, 100 aktieri, dejotāji, dziedātāji un sestdienas skolas bērni, lai ar dziesmām, dainām, dejām un dzejām svinētu panākto.

Lai gan pasākums ir nosaukts par koncertu, tas būs tuvāk tādam uzvedumam kā nupat bija Latvijā: Dziesma dejo, deja skan. Kad dejotāji dejo, kādreiz izskan arī dziesmas. Kori dzied vieni paši, kādreiz savienojās kopkorī. Visu pasākumu savij kopā SLT aktieri, izmantojot tekstus, dziesmas un dzejoļus, lai radītu stāstu par cilvēkiem, kas pulcējas trimdā, par cilvēkiem, kas meklē savējos, kas saplūst kopā, un caur sapratni veido saliedētu biedrību.

Piedalīsies deju ansambļi Jūrmalnieki un Jautrais Pāris. Sidnejieši jau pazīst Jautro Pāri, un daudzi no viņiem savā jaunība ir tur piedalījušies, bet varbūt Jūrmalniekus mazāk pazīst. Šis ansamblis sastāv no dejotājiem, kas gatavojas piedalīties Dziesmu un deju svētkos Latvijā nākamgad.

Reizēm dejotājus pavadīs ne tikai mūzika, bet arī vairāki kori. Dažreiz koristi uzstāsies savā kora grupā, bet citreiz dziedās vienā apvienotajā korī. Pasākumā piedalīsies Sidnejas Latviešu vīru koris, Melburnas vīru koris Veseris un Sidnejas koris Skanda un sestdienas skolas koris. Būs arī dziedātāji no Melburnas jauktā kora Daina un no Adelaides.

Integrēta priekšnesuma izveide, atšķirībā no atsevišķu priekšmetu koncerta, prasa saliedētas un iedvesmotas radošās komandas darbu. Man prieks sadarboties ar šo lielisko komandu: Sandra Dragūna, Sandra un Roberts Birzes un Lāra Brennere ir bijis gan motivējošs, gan rosinošs. Un, dabīgi, viņu darbs tika veikts ar palīdzību no arī citiem: Aiju Dragūnu, Dainu Kainu, Iveti Roni.

Ceru, ka mēs redzēsim arī jūs koncertā!

Bet nevar rakstu beigt un nepieminēt balli! Balle būs turpat namā. Spēlēs vairāki orķestri: Kabarē de Rīga orķestris, Veseris un Ļembasts. Varēs dejot, lekt dančus un piedalīties sadziedāšanā. Balles biļete ieskaita vakariņas un dzērienus varēs iegādāties bārā.

Biļetes uz koncertu un balli var iegādāties veikalā Rīga un caur ­Trybooking.

Ilona Brūvere
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com