Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jauns iestudējums ALT

Luijsa Naura (Louis Nowra) luga „KOSI” latviski

Laikraksts Latvietis Nr. 715, 2022. g. 24. aug.
Ilze Nāgela -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

ALT (Austrālijas Latviešu teātris), spītējot Covidam, paspēja režisores Valdas Rubes vadībā iestudēt Raja Kūnija (Ray Cooney) lugu Glābjas, kas var (Run for your wife). Paredzētie pirmizrādes datumi bija ik pa brīdim jāmaina, neredzējāmies mēnešiem, mēģinājumi bieži notika Zoom'ā, bija dažāda veida kavēkļi, bet laimīgi pirmizrāde notika 2022. gada 29. janvārī ar sekojošu izrādi 30. janvārī. Abas izrādes bija ļoti labi apmeklētas. Ļoti žēl (atkal jāsaka – dažādu iemeslu dēļ), bet nevarējām izrādi aizvest parādīt uz citiem latviešu centriem Austrālijā – ne uz Adelaidi, ne Sidneju...

Taču nesēdējām, rokas klēpī salikuši... Ieva Ozoliņa naski ķērās pie Luijs Naura (Louis Nowra) lugas KOSI (COSI) tulkošanas, un jau 28. maijā uzsākām mēģinājumus režisora Pētera Saulīša vadībā.

Lugā ir teksts „...lomas pašas atrod aktierus...“; mūsu gadījuma tik viegli negāja, atkal dēļ pēdējo gadu Covid pēkšņiem un neparedzētiem traucējumiem. Bet beidzot varam aicināt uz pirmizrādi sestdien, 10. septembrī plkst. 16.00 un uz nākamo izrādi – svētdien, 11. septembrī plkst. 14.00.

Kaut Daugavas skolas skolēniem ieeja brīva, gribam brīdināt, ka izrāde nav piemērota jauniešiem zem 15 gadiem.

Par ko tad ir šī komēdija?

„Vai jūs domājat, ka sievietes ir viltīgas?... Vai tad ir tik traki tēmēt uz zvaigznēm, Džerij?... Mīlestība ir buržuāziskā romantisma pēdējā elpa... Sapnis bija mūzika, universālā mūzika, raibi kostīmi, „joie de vivre“… Re, kas notiek, kad strādā ar amatieriem... Lietas mainās... Visi akmeņi ir ilūzijas, jūs neklupsiet... Viņš nespētu vadīt satiksmi pat vienvirziena ielā... Man kādreiz bija draugs, kas mani sasēja un ielika skapī, lai es nemuktu projām... Mīlēt ir dzīvot galējībās, un man patīk galējības... Es varu dzīvot ar ilūziju vai ar realitāti, bet nevis ar abiem reizē... Viņi ir parasti cilvēki, kuri ir izdarījuši neparastas lietas, domājuši neparastas domas... Naži viņiem nav pieejami... utt.utt.

Izrādē piedalās: Inta Geberta, Ojārs Greste, Dana Ianna, Matīss Kaziņš, Ieva Ozoliņa, Lija Pūpēde, Eero Pūpēdis, Zenta Schuberte, Judīte Šmita, Miķelis Stepaņuks, Gvido Zundurs. Režisors – Pēteris Saulītis. Izrādes vadītāja Ieva Ozoliņa, viņai palīdz Ilze Nāgela un Jānis Kārkliņš.

Atnāciet, noskatieties!

Ilze Nāgela,
ALT vārdā
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com