Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


SLT arī šogad piedalās!

„Vij, Dieviņi, zelta viju...“

Laikraksts Latvietis Nr. 717, 2022. g. 7. sept.
Ilona Brūvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sidnejas Latviešu Teātris (SLT) arī šogad piedalās Sirds uz perona 2022 dzeju lasījumā. Nu, kas tad ir Sirds uz perona? Septembrī, kopš 2011. gada notiek pasākums, kurā ir iespēja visiem latviešiem, vienalga kur viņi atrodas, kopā veidot virtuālu latviešu dzejas izlasi.

Ja 2021. gadā tēma (pavisam saprotami) bija Biļete līdz tuvībai, tad šī gada tēma (arī pavisam saprotami) ir Biļete ar zelta viju – kā atbalsts Ukrainai un kā simbolisks visas pārējās pasaules sargāšanas akts. Šogad tiks lasītas dzejas par mieru, draudzību un harmoniju. Tautas dziesma Vij, Dieviņi, zelta viju bija šī gada tēmas iedvesma.

Katrai pilsētai kas piedalās ir arī ļoti specifisks uzdevums. Mums ir jāizgatavo origami dūja, sekojot noteiktiem soļiem un tas jānofilmē. Šie videoklipi tiks montēti kopā, lai izveidotu vienu kopīgu filmu, kurā tiks demonstrēta origami putna veidošana. Katram jaunam locījumam izmantos citas pilsētas ierakstu, kurā parādīsies pilsētas nosaukums. Beigās dūja ar zelta lentīti knābī, visus savijusi kopā, lidos cauri kadram.

Šogad, piektdien, 9. septembrī, sākot no plkst. 19.00 (pēc Latvijas laika un tas ir plkst. 2.00 no rīta Sidnejā un Melburnā) sāksies kārtējais šāds pasākums. Šī gada režisore SLT dzeju lasījumam ir Ilze (Bonija) Viļuma.

https://www.facebook.com/SirdsUzPerona

Tā kā ne visi plkst. 2.00 no rīta ir nomodā, tad SLT arī rīkos dzeju pēcpusdienu oktobrī: ar jaunām dzejām, kas lasītas klātienē, mūziku un uzkodām, kā arī ar fragmentu no Sirds uz perona 2022.

Ilona Brūvere
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com