Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Par ko tu uztraucies?

Mācītāja Valda Andersona pārdomas

Laikraksts Latvietis Nr. 719, 2022. g. 22. sept.
Valdis Andersons -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Par ko tu uztraucies? Un kas tevi satrauc par to, par ko tu uztraucies?

Mēs esam cilvēki, mēs uztraucamies par daudz un dažādām lietām: mēs uztraucamies par laika apstākļiem, mēs uztraucamies, ka būs pārāk auksts, mēs uztraucamies, ka būs pārāk karsts, mēs uztraucamies, ka būs slapjš, mēs uztraucamies, ka būs sauss.

Ja kāds skatītos uz tavu dzīvi, vai tas redzētu ticīgu vai uztrauktu cilvēku?

Mateja evaņģēlijā 6:25-27 ir rakstīts: „Tāpēc es jums saku: nebīstieties par savu dzīvību, ko jūs ēdīsiet, nedz arī par savu miesu, ar ko ģērbsieties! Vai dzīvība nav vairāk kā barība un miesa vairāk kā apģērbs?

Skatieties debess putnos: ne tie sēj, ne tie pļauj, ne šķūņos krauj, un jūsu Debestēvs tos uztur. Vai jūs neesat daudz vairāk nekā viņi?

Bet kas no jums var pie sava auguma pielikt vienu olekti?“

Tomēr, ne daudzi no mums patiesībā ļaujam Dieva vārdam iekļūt mūsu sirdīs un Dieva mīlestībai atbrīvot no mūsu ieraduma uztraukties. Uztraukšanās atņem mums prieku, miegu, laiku veselībai un ticību. Kad mēs pārtraucam mēģināt visu darīt paši, kad mēs paļaujamies uz Dieva spēju parūpēties par situāciju neatkarīgi no apstākļiem, tad stress beidzas un sākas paļaušanās uz Dievu. Dieva miers mūs nomierina ikkatrā situācijā.

Bet tā nav mūsu dabiskā izvēle.

Mēs vēlamies kontrolēt, mēs vēlamies izskatīties spēcīgi, mēs vēlamies ātri tikt tam cauri, mēs vēlamies būt sava likteņa saimnieki.

Mateja evaņģēlija 6:34 Jēzus mums saka: „Tāpēc neraizējieties par rītdienu! Rītdiena rūpēsies pati par sevi. Katrai dienai pietiek savu rūpju.“

Tomēr nav viegli tā darīt. Jēzus vārdi izklausās tik vienkārši. Un, ja mēs patiešām dzīvotu ticībā, tas tā būtu. Dievs mums ir padarījis to vieglu, taču mēs izvēlamies to padarīt grūtāku sev. Jūs varbūt domājiet: „Bet, mācītāj, jūs nezināt problēmu, kas notiek manā dzīvē, jūs nesaprotat manu situāciju.“

Tev taisnība. Es nesaprotu, bet Dieva vārds ir patiess, kad tas saka, meklējiet Dievu, un Viņš jums dos visu, kas jums nepieciešams.

Bet kā ar šo... kas par to... kā ar to, kas varētu notikt rīt? Vai vēlaties trīs soļu garantētu plānu katram notikumam, problēmai, situācijai vai apstāklim, kas varētu notikt?

Lūk: 1. meklējiet Dievu un Viņa taisnību; 2. tici, Viņš par to parūpēsies tavā vietā! 3. atkārtojiet 1. un 2. darbību un uzticieties Dieva noteiktajam laikam.

Dievs to ir padarījis tik vienkāršu; tā ir mūsu cilvēciskā daba, kas vienmēr visu sarežģī.

Mums ir Dieva vārds, kuru mēs varam satvert, pie tā stāvēt un ticēt, ka tas, ko Viņš saka, notiks!

Ļaujiet man jums atgādināt, ka pie krusta Jēzus pabeidza savu darbu. Viņš jau ir parūpējies par katru problēmu, katru situāciju pie krusta.

Jēzus ir jau izdarījis visu, ko varēja darīt, lai mēs saņemtu svētību.

Neuztraucieties – uzticaties Viņam, uzticaties Viņa plāniem, uzticaties Viņa Vārdam. Ejat uz priekšu ticībā.

Māc. Valdis Andersons



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com