Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Atkal gads apritējis

„Dzintari“ šobrīd zaļi jo zaļi

Laikraksts Latvietis Nr. 721, 2022. g. 5. okt.
Zinta Ozoliņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Dzintari

Latviskās izglītības veicināšanas kooperatīvās sabiedrības valde 2019. gadā. Pirmā rindā no kreisās: Zinta Ozoliņa, Andra Rone, Anne Audette. Otrā rindā: Ģinta Puķīte-Orčard, Lilita Daenke, Ilze Švarcs. Trešā rindā: Kalvis Jaunalksnis, Kārlis Rolavs.

Kā jau mēdz notikt arvien biežāk, gadi šķietami kļūst īsāki un īsāki, un to atspoguļo gada laika maiņas. Tā Dzintaru kalni, pavasara lietus dēļ ir izteikti zaļi. Un ar to ir jau pienācis laiks gatavoties gadskārtējai Latviskās izglītības veicināšanas kooperatīvās sabiedrības (LIVKS angliski – LEACS) biedru kopsanāksmei. Visbiežāk šo sanāksmi apraksta kā Dzintaru sēdi.

Pēdējā valdes sēdē pieņēma lēmumu, ka 2022. g. sanāksmi atkal noturēs Zoom režīmā. Sestdien, 5. novembrī, plkst. 14.00 (pēc Melburnas laika). Iepriekšējo divu gadu sēdes notika attālināti, un pēdēja priecājamies par to, ka pievienojās biedri, kas agrāk nebija varējuši piedalīties. Ir svarīgi, ka piesaistās biedri, kam varbūt ir idejas, padomi vai arī jautājumi. Tas arī rada atbalstu valdes darbam.

Informāciju par sēdes norisi, sūta gan elektroniski – tiem, kas ir epasta adreses paziņojuši, gan pa pastu, kas rada savas grūtības, jo par to ir jāmaksā, un arvien biežāk vēstules nesasniedz attiecīgo cilvēku.

Vislielākais lūgums Dzintaru paju īpašniekiem – pieteikties elektroniskajiem ziņojumiem, vai arī paziņot adrešu maiņas, lai saraksti būtu akurāti: info@dzintari.com.au.

Tāpat, ja zināt, ka starp paju īpašniekiem ir kādi, kas ir miruši vai vairs aktīvi nepiedalās sabiedrībā, tam arī būtu jāparādās sarakstos. Šis ir svarīgi, jo paju sarakstus varētu pieprasīt valsts, un uz tā pamata lemt, ka pazudušo paju vērtība pienākas valdībai. Vislabāk ir pajas pārrakstīt kādam aktīvam ģimenes loceklim vai noziedot Dzintariem, vai kādai Latviešu organizācijai. To veic, izpildot formu TRANSFER OF SHARES, kas tiek izsūtīta kopā ar paziņojumiem; var arī pieprasīt, nosūtot valdei lūgumu. Aizpildītas formas sūta info@dzintari.com.au vai PO Box 23, Goodwood, SA, 5034.

Dzintari tiek regulāri izīrēti, un turpina atbalstīt latviskus pasākumus kā AZVV, ALS Jāņus un nule rīkoto LAAJ Skolotāju konferenci.

Laipnu lūdzu jautājumus, adrešu maiņas un tamlīdzīgi nekavējoties paziņot: info@dzintari.com.au.

Zinta Ozoliņa,
Dzintaru valdes uzdevumā
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com