Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienas

Nākošo Kultūras dienu simbolu izpaudīs „Saules Svētkos”

Laikraksts Latvietis Nr. 724, 2022. g. 26. okt.
Susan un Pēteris Dārziņi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

AL 59. KD rīcības komiteja izmeklē nākošo KD simbolu. No kreisās: Māra Rumpe (sekretāre), Salija (Sally) Cīrule un Ēriks Cīrulis (kasieri), Susann Mičele (Mitchell) (projektu vadītāja), Susan Dārziņa (priekšsēde), Ivars Neiburgs un Pauls Rumpe. FOTO Pēteris Dārziņš.

Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienu rīcības komitejai bija liels prieks saņemt iesniegumus Kultūras Dienu simbola konkursam. Bija lieliska atsaucība uz konkursa sludinājumu. Mākslinieki no Latvijas, Vācijas, Zviedrijas un dažām Austrālijas pavalstīm atsaucās uz aicinājumu radīt simbolu, kas varētu ātri kļūt par atpazīstamu zīmi un kas palīdzētu celt interesi un pievilktu ļaudis Kultūras dienām.

Konkursa ielūgumā bija minēts, ka iespējamais logo elementi varētu ietvert sauli, kas silda latviešus un citus ļaudis itin visur, kā apvienojošo elementu to, ka saule tuvina cilvēkus, un to, ka saule latviešu kultūrā saistīta ar pozitīvu enerģiju, labumu un prieku. Iesniegumi bija ar izdomu, ar skaistuma izjūtu un bija skaidri savienoti ar Kultūras dienu tēmu. Aizklātā izvērtēšanā rīcības komiteja no iesniegtajiem darbiem izvēlējās simbolu.

Saules Svētku koncertā, kas notiks sestdien, 29. oktobrī, plkst. 16 Melburnas Latviešu namā izvēlētais Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienu simbols tiks pirmo reizi publiski izrādīts.

Visi laipni aicināti baudīt Saules Svētku koncertu un būt klāt, kad Kultūras Dienu simbols pirmo reizi izpausts.

Pēc koncerta notiks neformāls saviesīgais vakars, kurā būs iespējams baudīt uzkodas un atspirdzinājumus un arī iedzīvināt jauno simbolu.

Biļetes uz koncertu pērkamas caur Trybooking: https://www.trybooking.com/969642, kā arī būs pērkamas pie durvīm.

Pēteris un Susan Dārziņi
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com