Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Arī Pertā vēlēja 14. Saeimu

Balsu skaitīšana ievilkās

Laikraksts Latvietis Nr. 724, 2022. g. 26. okt.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
CVK

Arī Pertā balsojām par 14. Saeimu. FOTO Anita Rudaka.

Latvijas valdības Saeimas vēlēšanas ārzemju latviešiem nu jau ir pieņemta un parasta lieta. Mēs zinām, ka ik pēc četriem gadiem jāvēl jauna valdība. Vienīgā problēma mums ir, ka vienmēr trūkst labas informācijas par kurām politiskajām partijām būtu jābalso. Šoreiz ziņas, kaut vēlu, bet tomēr pienāca, un es izlietoju to, kur bija jautājumi par to, kas mani sevišķi interesē, un tad man ieteica, kura partija par manām vēlmēm visvairāk sola gādāt.

Vēlēšanu iecirknis Pertā jau bija vaļā plkst. 7.00, bet balsotāju plūsma gan nekāda nenotika. Toties līdz pusdienas laikam jau ap trīsdesmit balsotajiem bija nobalsojuši. Kaut gan reklāma par vēlēšanām bija jau vairākas nedēļas gan caur latviešu radio stundu, gan Pertas Latviešu Ziņām, gan goda konsuls bija izsūtījis personīgo e–pastu sūtījumus visām zināmajām adresēm, cerēdams vēlētāju skaitam tuvoties, nu, simtam.

Labākais Saeimas vēlētāju skaits Pertā ir bijis 2014. g.

14. Saeimas vēlēšanās mēs sasniedzām 86 vēlētājus, bet tas, acīmredzot, ir bijis sevišķs gadījums sakarā ar daudzajām jaunajām Latvijas pasēm. Tā nu mūsu iecirknī līdz plkst. 16.00 bija nobalsojuši tikai 36 tautieši. Jānis nemaz nebija priecīgs. Bet kāds tas ir % no Pertas latviešu skaita, to mēs gan nezinām, jo mums tādu skaitļu nemaz nav. Zinām, ka goda konsulam ir kartotēka ar piereģistrētiem jau 275 latviešiem, bet tie taču nav nemaz tuvu visiem latviešiem Pertā. Tātad, arī tam skaitam Pertas 40 balsotāju skaits ir žēlīgs. Centīsimies šo skaitu labot nākošajās – 15. Saeimas vēlēšanās 2026. gadā.

Kaut jau vēlēšanu elektroniskais savienojums darbojās, pēc vēlēšanu kastes slēgšanas plkst. 20.00 un kamēr sastādījām vēlēšanu atvēršanas Protokolu, balsu skaitīšana ievilkās, un vēlēšanu iecirkni varējām atstāt jau stipri pēc pusnakts. Dažiem no mūsu vēlēšanu iecirkņa darbiniekiem šī atkal bija smaga diena. Paldies tiem un tiem, kuri tomēr atnāca un nobalsoja, jo katra balss ir svarīga.

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com