Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ģlt. Raimonds Graube –

Valsts svētku viesis Austrālijā

Laikraksts Latvietis Nr. 725, 2022. g. 2. nov.
Skaidrīte Aguļēviča -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Tuvojas mūsu valsts nozīmīgākie svētki, Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanas 104. gadadiena. Šos svētkus Austrālijā mēs kuplinām ar goda viesiem, kuri savukārt iepriecina mūs ar interesantām uzrunām.

Šogad LAAJ kā svētku viesi ir uzaicinājusi atvaļināto NBS komandieri, ģenerālleitnantu Raimondu Graubi, kurš uzrunās mūsu diasporu un sniegs svētku uzrunu: LATVIJAS DROŠĪBA ŠODIEN UN RĪT!

Neliels ieskats biogrāfijā

Raimonds Graube, dzimis 1957. gada 28. februārī Rīgā, ir latviešu ģenerālis, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris. Savu izglītību Raimonds Graube ir ieguvis ASV Nacionālās Aizsardzības universitātē un Lielbritānijas Apvienoto spēku un štāba koledžā.

Graube ir pildījis NBS komandiera pienākumus no 1999. gada līdz 2003. gadam un no 2010. gada līdz 2014. gadam, kad pēc Valsts prezidenta priekšlikuma Saeima apstiprināja viņu amatā uz atkārtotu termiņu.

Iepriekš NBS komandieris strādājis Aizsardzības ministrijā, kā arī bijis NBS militārais pārstāvis NATO. Savu dienestu NBS Graube sāka 1991. gadā kā Zemessardzes štāba bataljona apsardzes rotas komandiera vietnieks.

Viņš ir arī Valsts aizsardzības un patriotisma fonda Namejs valdes priekšsēdētājs. Valsts aizsardzības un patriotisma fondu Namejs 2015. gada 21. jūlijā izveidoja biedrība Latvijas ģenerāļu klubs. Fonda vadmotīvs ATCERIES SAVĒJOS. Fonds veidots kā karavīru brālība, kurā cits par citu rūpējas, lai katrs karavīrs, un viņa ģimene zina, ka Latvijā ir vēl kāda vieta, kur grūtā brīdī var vērsties pēc palīdzības.

Visplašākā grupa, kam vajadzīga palīdzība, ir veterāni, kuri dibinājuši Nacionālos bruņotos spēkus un Zemessardzi.

Palīdzība tiek sniegta arī kritušo NBS karavīru ģimenēm un viņu bērniem. Katra no šīm ģimenēm ir apzināta un iespēju robežās ir saņēmusi palīdzību.

Kopš 2018. gada fonds Namejs veterānu bērniem organizē vasaras nometnes, pirmā no tām notika Īvandes muižā. Savukārt 2020. gada vasarā sadarbībā ar biedrību Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija fonds Namejs veterānu bērniem rīkoja pārgājienu Mazais Namejs 2020.

Kā fonda Namejs priekšsēdētājs Raimonds Graube veic lielu darbu fonda nosprausto mērķu īstenošanā. Arī šajā politiski sarežģītajā laikā Raimonds Graube aktīvi iesaistās valsts drošības nodrošināšanā, konsultējot Latvijas valdību valsts aizsardzības jautājumos. Raimonds Graube ir saņēmis arī nozīmīgus apbalvojumus, kā piemēram, 1. šķiras Viestura ordeni u.c.

Ar svētku uzrunu ģenerālleitnants Raimonds Graube uzstāsies Pertā, Kanberā, Sidnejā, Melburnā, Adelaidē, Brisbanē.

Skaidrīte Aguļēviča,
LAAJ priekšsēde
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com