Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Astotais labākais koris pasaulē

Vai jums būs iespēja noklausīties?

Laikraksts Latvietis Nr. 726, 2022. g. 9. nov.
Ilona Brūvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Diriģente Māra Marnauza. FOTO Publicitātes foto.

Koris „Balta“. FOTO Publicitātes foto.

Sidnejas un tās apkārtnes iedzīvotājiem ir brīnišķīga iespēja, jo 2022. gada 18. novembrī sieviešu koris BALTA piedalīsies Valsts Svētkos kopā ar Sidnejas Latviešu vīru kori un Skanda kori. Valsts Svētkos dalība būs kā uzkoda, jo, lai saprastu šī kora spējas un skaņu, tad jānāk uz BALTAS kora koncertu, svētdien, 20. novembrī, plkst. 15.00 Sidnejas Latviešu namā.

Šis koris ir uzstājies Latvijā, ASV, Vācijā, Beļģijā, Norvēģijā, Austrijā, Dienvidkorejā, Ķīnā, Lietuvā, Čehijā, Polijā, Spānijā, Slovākijā, Itālijā. Tomēr tas ir paveicis daudz vairāk nekā koncertturnejas šajās zemēs. Koris ir piedalījies dažādos koru konkursos un festivālos, konkursos bieži iegūstot pirmo vietu, zelta medaļu vai Grand Prix. 2022. gada jūnijā koris piedalījās Starptautiskajā habanēru un polifonijas kormūzikas konkursā Spānijā. Tur koris saņēma Zelta diplomu un izcīnīja vēl divas godalgas. Kora konkursu sasniegumu saraksts vien jau aizpildītu visu šo lapaspusi!

BALTU 1999.gadā dibināja profesore Māra Marnauza, kura turpina darbu kā kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente. Prof. Marnauza ir arī viena no virsdiriģentiem Vispārējo Latviešu Dziesmu un Deju svētkos, kas atkal izskanēs 2023. gadā. Viņa ir bijusi arī žūrijas locekle koru konkursos Latvijā, Austrijā, Itālijā, Igaunijā un Vācijā, kā arī vadījusi meistarklases Vācijā, ASV, Ķīnā, Dienvidkorejā, Šveicē, Austrijā, Nīderlandē, Beļģijā, Lielbritānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Spānijā, Itālijā, Somijā, Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Polijā, Krievijā, Čehijā.

Programmā Sidnejā skanēs gan tradicionālās latviešu dziesmas, gan pazīstamā latviešu komponista Ērika Ešenvalda kompozīcijas korim, kā arī ārpus Latvijas komponistu darbi – Ricardo Lafuente Aguado, Juan Hernando Sanz, Josep Robert Selles, James Stevens, Ola Gjeilo, Kim Andre Arnesen and Anna-Mari Kähärä.

Tomēr nebūs tikai koncerti! Māra Marnauza kopā ar kori novadīs meistarklases Sidnejā, 2022. gada 13. novembrī plkst.11.00 – 15.00. Piestrādās pie sešām nākamo Dziesmu svētku dziesmām. Visi ir mīļi gaidīti uz meistarklasēm, neskatoties uz to, vai dzīvojiet Sidnejā, vai ārpus Sidnejas. Mēs piestrādāsim pie: Vītols Beverīnas dziedonis, Kalniņš Dziesma dzimtenei, Konstauts Sit kociņu pie kociņa, Plakidis Ar dziesmu dzīvībā, Pūce Ik rudeni valodiņa, Brauna Daugava (Dusmu dziesma, Krauklītis, Zvērests).

Gaidīsim jūs meistarklasēs svētdien, 2022. gada 13. novembrī, plkst. 11.00 un koncertā svētdien, 2022. gada 20. novembrī, plkst.15.00. Sidnejas Latviešu namā!

Ilona Brūvere
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com