Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lāčplēša dienas atcere Melburnā (1)

Svētā Krusta baznīcā kopīgi rīko Daugavas Vanagi un draudze

Laikraksts Latvietis Nr. 729, 2022. g. 2. dec.
Ilze Ābele -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Dāvids Vējiņš iznes Latvijas Valsts karogu no Svētā Krusta baznīcas. FOTO Ilze Ābele.

No kreisās: Jānis Kārkliņš, Ināra Sīkā, māc. Helga Jansone baznīcas zālē pēc dievkalpojuma. FOTO Ilze Ābele.

SvKrustaDraudze

DV

Daugavas Vanagi

Jau vairākus gadus DVMN (Daugavas Vanagu Melburnas nodaļa) un MLELD (Melburnas latviešu ev.lut. draudze) kopīgi atzīmē Lāčplēša dienu. Šogad tas notika 13. novembrī ar dievkalpojumu Svētā Krusta baznīcā mācītājas Helgas Jansones vadībā.

Mācītāja savā sprediķī stāstīja par Lāčplēsi, viņa izcelsmi un dzīvi. Tas ir stāsts par varoni, kas ir pazīstams ar savu spēku, drosmi, gudrību, tikumu un lojalitāti Latvijas tautai. Kā pieaudzis vīrietis Lāčplēsis pieņēma izaicinājumu aizstāvēt Latviju pret vācu bruņiniekiem, kuri uzspieda cilvēkiem kļūt pa kristiešiem. Lāčplēša stāsts ir par glābšanu, nākotni un cerību.

Jēzus nekad nav uzspiedis kristietību cilvēkiem, bet devis visiem izvēli, ko viņi darīs un kā viņi dzīvos. Varonis Jēzus piedāvā glābšanu, nākotni un cerību, bet mums viņu ir aktīvi jālūko, un Viņš vienmēr būs ar mums.

Viss baznīcas kolekts tiek ziedots Lestenes baznīcas atjaunošanas darbiem. Lai arī klātesošo skaits bija ap 35, tomēr ziedojums bija krietns.

Pēc dievkalpojuma baznīcas zālē DVMN vadīja Lāčplēša dienas sarīkojumu. Jānis Kārkliņš, DVMN priekšsēdis, stāstīja par Lāčplēša dienas atceres vēsturi. Mums arī bija gods, ka vispasaules Vanadžu vadītāja Ināra Sīkā bija mūsu vidū un stāstīja par savu Lāčplēša dienas atceres pētījumu.

Pēc runām, DV dziesmas un karoga iznešanas sekoja uzkodas un atspirdzinājumi. Pateicamies visiem klātesošiem un tiem, kuri pielika roku, lai skaisti izdotos šī atcere.

Ilze Ābele
Laikrakstam „Latvietis“

Ināras Sīkās uzruna >>



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com