Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sveicieni valsts svētkos!

Ivars Štubis no Rīgas

Laikraksts Latvietis Nr. 729, 2022. g. 2. dec.
Ivars Štubis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Lāčplēša diena pie Rīgas pili. FOTO Ivars Štubis.

Mašīna, kura bija ziedota ukraiņiem no Latvijas. Saņemta atpakaļ, tā tika uz dažām dienām izstādīta apskatei pie Kara muzeja. FOTO Ivars Štubis.

Beidzot! Šogad es varēšu baudīt īstos 11. un 18. novembra svētkus – pirmoreiz, kopš manas pārvākšanās uz Latviju mēs esam brīvi pulcēties, apmeklēt koncertus, rīkot ballītes, utt.

Tikai, šogad vēl arvien nebūs salūts – solidaritātei ar ukraiņiem, un arī lai nenobaidītu tos, kuriem salūta skaņas atgādina drīzāk kara bumbas un raķetes, nevis svētkus.

Šogad es jūtos, ka tiešām notiek Valsts svētki. Rīgas ielas ir pilnas ar cilvēkiem. Visur skan mūzika un dziesmas, un tiešām daudz cilvēku piedalās. 11. novembra krastmalā bija noliktas neskaitāmas sveces. Varēju just sveču siltumu no vairāku metru attāluma.

18. novembra vakarā man bija koncerts ar „Laimas muzikantiem“ Folk klubā; tad man arī bija iespēja ieprecināt citus svētku laikā.

Vispār Latvijā un Eiropā ir solidaritātes sajūta. Nebūs viegli, bet izskatās, ka mēs tiksim galā bez Krievijas gāzes un naftas. Latvijas valsts vēlēšanās bija laba vēlētāju aktivitāte, un ir sajūta, ka Latvija kā nācija sāka tikt galā ar savu padomju pagātni. Bailes cilvēkiem par draudiem no austrumiem arī sāk samazināties. Izrādās, ka 30 gadus korupcija un oligarhisms ir pavisam sarūsinājis Krievijas kara spēkus. Šis pierāda pasaulei atkal, ka demokrātija ir labāka un caurspīdīgāka sistēma nekā autoritārisms.

Šodien būs īss raksts. Man ārprātīgi daudz ko darīt, un Ingrīda Biezaite jau gaida uz mani, lai saliktu Ciema Avīzīti. Es saprotu, ka Latviešu Ciemā pašlaik notiek lielas pārmaiņas un varbūt arī avīzītei.

Es gribēju izteikt lielu paldies gan Ingrīdai Biezaitei, gan lasītajiem par iespēju pēdējos gados uzrakstīt par manām domām un pieredzi, dzīvojot Latvijā. Laikam kādam bija interese lasīt manu maldīšanos cauri kovidam, karam, labiem laikiem un sliktiem.

Tad es atstāšu jums dažas manas pasaules prognozes uz 2023. gadu. Redzēsim 2023. gada beigās, ja kaut kas sanācis. Šīs prognozes tiek bāzētas uz patreizējiem notikumiem un arī uz skatījumiem pagātnē. Esmu ļoti liels vēstures nerd, ja kādam līdz šim tas nav bijis skaidrs.

Ukraiņi uzvarēs pret krieviem un izstums ienaidniekus no savām robežām, izņemot varbūt Krimu. Diemžēl kaut kad netālā nākotnē būs vēl viens karš starp šiem brāļiem.

ASV kļūs politiski stabilāka un beidzot Republikāņi sapratīs, ka laiks ir izstumt Trampu no partijas. ASV vēl turpinās savu vietu kā pasaules lielvara nākamajos gados, bet Ķīna turpinās savākt savu varu.

Ķīna neuzbruks Taivānai tuvākā laikā, skatoties uz Krievijas problēmām Ukrainā, bet tomēr turpinās draudēt.

Eiropai pietiks sildīšanai, un ekonomiskā krīze samazināsies.

Būs nopietnas runas par Ukrainas iestāšanās ES un par kopīgo ES militāro aparātu, līdzīgā veidā kā Romas impērijas laikā.

Par savu personīgo dzīvi man ir pozitīvs skatījums nākotnei. Esmu ļoti priecīgs par saviem sasniegumiem šogad, un es ceru turpināt taisīt un spēlēt mūziku arī 2023. gadā.

Es ceru, ka jums visiem arī būs labs, ražīgs un priecīgs 2023. gads. Pēdējie daži jau ir bijuši pietiekoši draudoši mums visiem!

Ivars
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com