Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Tumsonība

Laikraksts Latvietis Nr. 731, 2022. g. 14. dec.
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sveicināti, lasītāji!

Vēl arvien katru dienu mirst ar kovidu, bet ne tuvu tādos apmēros kā bija līdz šī gada sākumam. Ir paredzams, ka šoziem Latvijā gripa atkal kļūs par zīmīgāku nāves cēloni, tāpēc Slimības profilakses un kontroles centrs iesaka visu risku grupām, to starpā senioriem, veikt valsts apmaksātu vakcināciju pret abiem – gripu un kovidu.

Sekmīgā cīņa pret kovidu nav bijusi viegla, un tagad izrādās, ka vairāki mēri nav bijuši pilnīgi juridiski korekti. Vairākās vietās pasaulē, arī Jaundienvidvelsā Austrālijā, tiek atcelti sodi, kuri savulaik tika uzlikti par ierobežojumu pārkāpšanu. Sodu atcelšana un jau samaksāto sodu naudu atmaksāšana nenozīmē, ka pieņemtie mēri nebija attaisnojami vai efektīgi. Tas tikai pierāda, ka likumdošana nav gatava cīnīties ar nopietnu pandēmiju, vai arī, ka likumdevēji ir nedaudz pavirši noformulējuši noteikumus.

Viena no ilgtermiņa pandēmijas sekām ir subkultūra, kura izveidojusies rietumu sabiedrības pašiznīcināšanai. Tā noliedza visu par kovidu, sākot ar to bīstamību, līdz beidzot ar ne tikai kovida izraisošā SARS-CoV-2 vīrusa eksistences noliegšanu, bet vispār apgalvojot, ka neviens vīruss neeksistē. Ne poliomielīta vīruss, ne kāds cits. Daži skaļie „disidenti“ ir labi pelnījuši ar šādiem apgalvojumiem, kamēr citi muļķīši ir nekritiski tiem sekojuši.

Interesantā kārtā, šie medicīnas zinātnes noliedzēji bieži ir tie paši, kuri cīnās pret Ukrainas tiesībām sevi aizsargāt pret Krievijas uzbrukumu. Skaidrs, ka Kremlis ir ieinteresēts rietumu sabiedrības iznīcināšanā, un sociālie mediji ir līdz šim bijis labs ierocis. Melus izplatīt ir ļoti viegli, jo ir pietiekami daudz „derīgu idiotu“, kuri ir gatavi izplatīt viltus ziņas.

Vēl arvien nav skaidrs, kā cīnīties pret tumsonību. Paši „tumsoņi“ uzskata sevi par īstiem patiesības meklētājiem, kaut arī viņu „patiesība“ ir, objektīvi, tikai pašu mānīšana.

Ko darīt? Taisīt zinātniski atspēkojošu ierakstu pie katras muļķības sociālos medijos? Kam ir enerģijas to darīt? Vai vienkārši uzdot, un vērot, kā mūsu sabiedrība ieslīd jaunā „Tumšā laikmetā“?

Atrodamies uz naža asmeņa. ASV nesekmīgā mēģinājumā veikt valsts apvērsumu 2021. gada 6. janvārī bija vairāk bojā gājušo. Vācijā tagad tika atklāta plaša sazvērestība gāzt demokrātisko valsts iekārtu.

Nekas vairs nav „pats par sevi saprotams“, un mums jācīnās pret visu veidu tumsonību.

GN
2022. g. 14. decembrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com