Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Lielbritānijas Kauss Novusā 2022“

Izcīnīts piecos azartiskos posms

Laikraksts Latvietis Nr. 731, 2022. g. 14. dec.
Dace Čaklā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Novusisti. FOTO Latviešu Kultūras centrs Birmingemā.

FOTO Latviešu Kultūras centrs Birmingemā.

Novusisti. FOTO Latviešu Kultūras centrs Birmingemā.

FOTO Latviešu Kultūras centrs Birmingemā.

Lielbritānijas Novusa federācija šogad organizēja Lielbritānijas Kausa Novusā 2022 izcīņu piecos posmos, no kuriem divi norisinājās Birmingemā, divi Koventrijā un viens Hulā. 3. decembrī Birmingemā, piedaloties 22 novusa spēlētājiem no dažādām vietām Lielbritānijā, notika pēdējais piektais posms un tika noskaidrots Kausa ieguvējs.

Lielbritānijas Kauss Novusā 2022 noslēdzoši posmu organizēja Birmingemas Novusa klubs. Šoreiz Birmingemā tikšanās noritēja mazliet satraucošākā gaisotnē, jo dažiem dalībniekiem pietrūka pavisam nedaudz, lai iegūtu augstāku vietu gan posmā, gan arī Lielbritānijas Kauss Novusā 2022 kopvērtējumā. Par 3. decembra spēles pārsteigumu ar skaļiem aplausiem tika sveikts Māris Roberts Čaklais, kurš noslēdzošajā posmā ieguva augsto 7. vietu. Tāpat arī īpaši skaļi aplausi tika Leonam Bričko, kuram palikšana kopvērtējuma zemākā vietā izšķīra viena vienīga liktenīga izspēle kādā no posmiem.

Tāpat kā parasti, posma administratora pienākumus bija uzņēmusies Judīte Ūbele, galvenais tiesnesis bija Rinalds Voits.

Labākie 5. posmā bija: Elīza Čaklā – 6. vieta, Aleks Mironovs – 5. vieta, Leons Bricko – 4. vieta, Rinalds Voits – 3. vieta, Aleksandrs Motiļkovs – 2. vieta, Māris Eglītis – 1. vieta.

Diplomus un balvas labākajiem LNF vārdā izsniedza viceprezidents Ingmārs Čaklais un valdes loceklis Linards. Visi posma dalībnieki saņēma arī piemiņas balvas – krūzītes ar sacensību atbalstītāja Latviešu Kultūras centra Birmingemā logo. Tāpat arī Birmingemas Novusa kluba pārstāvji rūpējās par spēlētāju labsajūtu, cienājot visus ar siltiem dzērieniem un uzkodām.

Noslēdzoties piektajam posmam, tika noskaidrots arī Lielbritānijas Kausa Novusā 2022 ieguvējs. Apkopojot rezultātus, kopvērtējumā labākie ir: Mārtiņš Guļaško – 6. vieta, Elīza Čaklā – 5. vieta, Leons Bričko – 4. vieta, Aleksandrs Motiļkovs – 3. vieta un Māris Eglītis – 2. vieta. Par 1. vietas un līdz ar to pirmā Lielbritānijas Kausa Novusā 2022 ieguvēju kļuva Rinalds Voits. Apsveicam labākos!

Visi sacensību dalībnieki tika cienāti ar speciāli šim pasākumam cepto kūku. AK noteikumu dibinātāja Anastasija Fox dāvāja labākajiem dāvanu kartes ar iespēju saņemt bezmaksas konsultācijas. Savukārt, muzikālo priekšnesumu par godu uzvarētājiem sniedza Īstais Mārtiņš.

Pēc oficiālā pasākuma visi tika aicināti vakaru pavadīt neformālā gaisotnē un lielākā daļa spēlētāju devās uz netālo restorānu vakariņot un svinēt.

Projektu atbalsta arī Birmingemas Novusa Klubs, Latviešu Kultūras centrs Birmingemā, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Latvijas Republikas vēstniecība Apvienotajā karalistē ar diasporas atbalsta projekta līdzekļiem.

Dace Čaklā,
Latviešu Kultūras centrs Birmingemā Projektu koordinatore
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com