Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„BALTA“ kora koncerts Sidnejā

Kora dziedāšana klausītājus aizrāva

Laikraksts Latvietis Nr. 731, 2022. g. 14. dec.
Peter Farmer -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Koris „Balta“ diriģentes Māras Marnauzas vadībā. FOTO Ojārs Greste.

Koris „Balta“ diriģentes Māras Marnauzas vadībā. FOTO Ojārs Greste.

Viens no dzīves priekiem ir apmeklēt negaidītu, burvīgu notikumu. Tas notika Sidnejas Latviešu namā svētdien, 20. novembrī, pateicoties sieviešu korim BALTA, ko vada profesore Māra Marnauza.

Latviešu valodas neprašana nebija šķērslis, lai izbaudītu apburošo programmu. Programmā drukātie nosaukumi angļu valodā pietika, lai saprastu visu trīspadsmit dziesmu nolūku, klausoties uz kora dziļo, sirsnīgo izteiksmi. Kora izteiksme mainījās pa koncerta laiku, sākot no tīras mīlestības sajūtas ievadā – Dzied māsiņa tu pret mani, līdz mistiskajai – Pat tad, kad viņš klusē un tad Ziemeļblāzmas tālienes sajūtu.

Kora dziedāšana klausītājus aizrāva ar savu spēju pārsteigt un uzburt brīnumu, ko paspilgtināja izsmalcinātas harmonijas, harmonijas kas tā kā latviešu rakstu izšuvumi vijās un krustojās. Reizēm solistes panāca uz priekšu, kas sagādāja jaunu fokusu un sajūtas. Citreiz koris šūpojās kā jūras viļņi vai caur maigi klikšķošiem pirkstiem pārraidīja lietusgāzi. Žesti bija atturīgi un palīdzēja humanizēt muzikālās emocijas un pat izsaukt asaras.

Lai gan ne visas dziesmas bija latviešu, 22 dziedātāju spēcīgais BALTAS koris, uzstājoties savos skaistajos kora tērpos, padarīja tās par savējām un pilnībā attaisnoja savas zemes pasaules augstā līmeņa kora reputāciju.

Korim BALTA nevar būt lielāka komplimenta par to, ka koris atstāj klausītājus, prasot lai dzied vēl.

Peter Farmer
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com