Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Kur jūs bijāt? Es tā jūs meklēju.“

Decembra pusdienas vienmēr ir Svētku pusdienas

Laikraksts Latvietis Nr. 734, 2023. g. 9. janv.
Ilze Ābele -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Vanadžu pusdienas 3. decembrī. FOTO Ilze Ābele.

Vanadžu pusdienas 3. decembrī. FOTO Ilze Ābele.

Saimnieces Ingrīda Houka (Hawke), Vilma Puķe un Koi Nemīro. FOTO Ilze Ābele.

Jānis Kārkliņš (no kreisās) pasniedz Atzinības rakstu Dāvidam Chacham. FOTO Daina Biezaite.

Karīna Vīksne (no kreisās) saņem laimesta groziņu no Koidulas Nemīro. FOTO Ilze Ābele.

Vanadžu pusdienu galdi pirms viesu ierašanās. FOTO Ilze Ābele.

Jauniznākušais DVAV kalendārs arī bija pērkams. Austrālijā ražots un sastādīts ar Austrālijas nodaļu fotografijām. Redaktors Rūdis Dancis, DV Adelaides nodaļa. +61412637427. FOTO Ilze Ābele.

Tev vajadzēja jau zināt, ka pirmā mēneša sestdienā vienmēr ir vanadžu pusdienas Melburnā, Daugavas Vanagu mītnē, un ka esam tur.

„Un kā tad bija? Ko viņi deva ēst?“

Decembra pusdienas vienmēr ir Svētku pusdienas. Un cik skaisti zāle izskatījās ar koši saklātiem galdiem un mirdzošo eglīti zāles priekšā! Tiešām radīja svētku sajūtu.

Šoreiz iesākam ar Daugavas Vanagu Melburnas nodaļas (DVMN) priekšsēža Jāņa Kārkliņa Daugavas Vanagu Austrālijā Atzinības raksta pasniegšanu Dāvidam Chacham un paskaidrojumu gan latviski, gan angliski. Dāvids ir vairākus gadus bijis Vanags un ir atbalstījis Vanagus ar savu darbu – lielākoties virtuvē vanadžu pusdienās. Esam ļoti pateicīgi par viņa lielo darbu. Apsveicām Dāvidu un uzbildējām to brīdi.

Tad Melburnas Vanadžu vadītāja Koidula Nemīro uzrunāja pusdienas apmeklētājus, pateicoties visām vanadzēm par lielo darbu visu gadu un apmeklētājus par atbalstu, kas atļauj vanadzēm turpināt savu darbu, sakarā ar līdzekļu vākšanu labdarības darbiem gan Latvijā, gan šeit. Novēlot visiem priecīgus Svētkus un laimīgu Jauno gadu, visi iedzēra glāzi dzirkstošā vīna ar tostu.

Ilze Ābele novadīja lūgšanu, un tad vienojamies pirmā svētku dziesmā Jūs, bērniņi, nāciet.

Saimnieces Koi Nemīro, Ingrīda Houka (Hawke) un Vilma Puķe sagatavoja visiem pilnu šķīvi garšīgu ēdienu, ko vanadzes bija sagādājušas.

Jaunākās paaudzes apkalpotāji no tautas dejas ansambļa Jūrmalnieki pienesa ēdienu, un Juris Vīksne un Dāvids Vējiņš apkalpoja ar dzērieniem.

Vienam ēdiena šķīvim apakšā bija uzlikts krāsains lipeklis. Tas bija laimīgais šķīvis un novinnēja īpašniekam laimesta groziņu ar labumiem. Apsveicām Karīnu Vīksni.

Pēc galvenā ēdiena pienesa paplāti ar kliņģeri un ogām katram galdam un ļoti garšīgu torti pie kafijas vai tējas. Katrs saņēma iesaiņotu piparkūku paciņu, un arī varējām nopirkt papildus piparkūkas.

Bija laba kompānija, svētku dziesmas, smiekli un labs svētku garastāvoklis. Nāciet mums līdzi uz pusdienām!

Ilze Ābele
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com