Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dilles tante viesosies Melburnā!

Izrāde ir piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem

Laikraksts Latvietis Nr. 738, 2023. g. 8. febr.
Ilona Brūvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

2022. gadā Dilles tante brauca ciemos uz Adelaidi un pakavējās arī Sidnejā. Ceru, ka jums bija iespēja iepazīties ar viņu? Īpatnēja sieviete, kurai ļoti patīk rakstīt un skaitīt pašas sacerētos pantiņus. Diemžēl tie, kas viņu pazīst, jau bēg vai slēpjas, viņu ieraugot! Bet Sidnejas Latviešu teātrim (SLT) viņa ir iepatikusies, un mēs labprāt ar viņu iepazīstinātu arī Melburnas skatītājus.

Dilles Tante ir Kārļa Vērdiņa poēma. SLT to lasot piedalījās Latvijas dzejas dienās, izmantojot video ierakstus Kovida laikā 2020. gadā. Kad izlasīju poēmu, man jau radās vēlme to pārtaisīt par teātra izrādi. Tā ir izrāde, kur daudz notiek, ar dzīviem raksturiem, kas iedvesmo, aizrauj vai varbūt liek kādai asariņai nobirt.

Vēl labāk, tā ir luga, kur ir iespēja visām paaudzēm piedalīties, un man ļoti patīk iestudēt lugas, kur mūsu pieaugušie aktieri sadarbojās ar bērniem. Nekas nav labāks kā tad, kad vairākas paaudzes sanāk kopā, sadarbojas un uztaisa kaut ko jauku, interesantu. Un mēs visi no tā mācamies. Bērniem ir iespēja iepazīties ar vienu tagadējo, iecienīto Latvijas dzejnieku, iepazīties ar teātra darbību (Izrāde tiek gatavota tā kā visas SLT izrādes, un bērniem ir iespēja saprast, cik daudz izrādes gatavošana prasa no visiem uz un aiz skatuves.), viņiem ir iespēja klausīties un izmantot labu latviešu valodu un vēl pielietot savas idejas pie tēlošanas. Pieaugušiem aktieriem ir iespēja novērot, kā bērni saprot situācijas, skatīties uz tēliem un situācijām caur citām acīm. Un tas viss bagātina to, ko skatītāji piedzīvo.

Dilles tante ir piemērota bērniem un pieaugušajiem. Ja bērni (un cerams pieauguši) priecāsies par visām situācijām, kur Dilles tante nokļūst, tad pieauguši sapratīs zemtekstu.

Izrādē Melburnā piedalīsies no SLT: Aija Brūvere, Ilona Brūvere, Jānis Čečiņš, Ojārs Greste, Andris Kariks, Lija Veikina un no Melburnas – Pēteris Saulītis, Matīss Kaziņš un Melburnas skolas bērni. Par skaņām un gaismām gādās Jānis Grauds un Jānis Kārkliņš, par dekorācijām – Andris Kariks.

Un skatāties, lai nesanāk tā, kā bija pēc Sidnejas izrādes, kad pienāca klāt vēlāk tāds, kas nebija uz izrādi un teica: žēl, ka nebiju uz izrādi, jo draugi stāsta – bija ļoti forša, bet esot domājis, ka izrāde jau tikai bērniem. Izrāde ir visām paaudzēm!

Izrāde Melburnā: svētdien, 26.02.2023, plkst. 15.00, Melburnas Latviešu Namā.

Uz redzēšanos izrādē!

Ilona Brūvere
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com