Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Apsveicam

Latviešu mācītāja ordinēta Jaunzēlandē

Laikraksts Latvietis Nr. 738, 2023. g. 8. febr.
Helga Jansone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Rota Stone. FOTO no Rotas Stones personīgā arhīva.

Rotas Stones ordinācija. FOTO no Rotas Stones personīgā arhīva.

Apsveicam Rotu Stoni, kas 2022. gada 27. novembrī tika ordinēta Velingtonas diacēzē, Jaunzēlandes anglikāņu baznīcā (Anglican Church in Aotearoa, New Zealand and Polynesia)! Pagājušā gada Lielās Piektdienas un Lieldienas dievkalpojumos Rota ciemojās arī Melburnas draudzē.

Jau vairākus gadus Rota aktīvi darbojas gan anglikāņu baznīcā, gan LELBP. 2014. gadā viņu ordinēja par diakoni LELBA, kur viņa vadīja Ziemeļkalifornijas draudzi. Turpat Kalifornijā viņa aktīvi darbojās arī Orindas episkopālajā draudzē, kur viņa arī sāka procesu, lai pārbaudītu savu aicinājumu uz priesterību.

Kad Rota ar ģimeni pārcēlās dzīvot uz Jaunzēlandi 2018. gadā, viņa iesaistījās vietējā anglikāņu baznīcā un arī uzņēma sakarus ar ALELDA. Kopš 2019. gada Rota ir ALELDA pārvaldē un tagad kalpo par prāvesta vietas izpildītāju, bet Jaunzēlandē viņa tagad ir viena no priesteriem, kas kalpo Kapiti anglikāņu draudzē.

Ceram, ka drīzumā Rota tiks uzņemta arī LELBP mācītāju sarakstos un ar savu kalpošanu turpinās stiprināt Austrālijas latviešu draudzes.

Helga Jansone,
Melburnas latviešu ev. lut. draudzes mācītāja
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com