Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ziemassvētki gada sākumā

Kavējās dēļ kovida

Laikraksts Latvietis Nr. 739, 2023. g. 15. febr.
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Ziemassvētku svinēšana Latviešu ciemā Melburnā. FOTO Ingrīda Biezaite.

Anita, Ingrīda E. un Daila dzied Sandras klavieru pavadījumā. FOTO Ingrīda Biezaite.

Anita ar Ziemassvētku vecīti. FOTO Ingrīda Biezaite.

Latviešu Ciema aprūpes namā Ziemassvētku svinēšanu nācās pārcelt par veselu mēnesi uz priekšu – 25. janvāri! Šāds, it kā pirmā brīdī, savāds lēmums bija jāpieņem, jo tieši Ziemassvētku laikā pa Latviešu Ciema durvīm bija ieradušies nevis svētki, bet COVID.

Tad nu skaisti sapostā zālē, pie gariem, baltiem galdautiem klātiem galdiem, bija aicināti ierasties aprūpes namā dzīvojošie ļaudis.

Un šoreiz prieki bija jo lielāki, jo pievienoties varēja iedzīvotāju radiņi. Bija ģimenes, kuras to labprāt izmantoja un vispār kopīgā gaisotne bija tāda, ka visi bija priecīgi būt kopā un skaisti nosvinēt ilgi gaidītos svētkus!

Svētkus vadīt bija uzņēmusies Anita Elberta un, lai tie būtu arī dziesmām pieskandināti, pie flīģeļa sēdās Sandra Birze. Dziesmas no dziesmu grāmatas ātri vien izdziedājās, un tad ar saviem priekšnesumiem talkā nāca gan iedzīvotāji, gan ciemiņi.

Skaisti dzejoli deklamēja Anna, Kārlis un vēlāk ar jautriem dzejoļiem pievienojās Ilmārs un Valda.

Kādā brīdī, visiem kopā dziedot Zvaniņš skan, pa zāles durvīm ienāca Ziemassvētku vecītis. Tas bija pat jauks pārsteigums, jo Ziemassvētki taču sen jau aiz trejdeviņiem kalniem?!

Tie, kuri vēlējās, varēja kopīgi bildēties ar Ziemassvētku vecīti. Bildes iznāca krāsainas un tajās bija skaista Ziemassvētku noskaņa. Tāda, kura sasilda ikvienu, pat ļoti vientulīgu vai noskumušu sirdi.

Ar skaistu priekšnesumu uzstājās darbinieces Anita, Ingrīda E. un Daila, nodziedot gaidāmo Dziesmu svētku repertuārā iekļauto Raimonda Tigula dziesmu Lec, saulīte. Sandra pievienojās skaistajam dziedājumam un pavadīja, spēlējot flīģeli.

Anita izstāstīja ļoti interesantu Ziemassvētku pasaku par zelta papīrā ietītu dāvanu. Atverot spoži iesaiņoto kastīti, tā izrādījās tukša. Bet vēlāk noskaidrojās, ka dāvātā kastīte nav tukša, bet ir pilna līdz malām ar mīlestību...

Novēlu, lai šajā gadā mēs katrs saņemtu šādas kastītes ne tikai Ziemassvētkos, bet katrā mirklī, kurā dzīvojam!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com