Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lielā Talka saņem 10 000 eiro ziedojumu!

Aicinājums ikvienam kļūt par atbalstītāju

Laikraksts Latvietis Nr. 744, 2023. g. 22. martā
Jana Kralliša -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LielaTalka

Kopš 2021. gada Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv ikvienam ir iespēja kļūt par Talkas atbalstītāju ziedojot Lielai Talkai. Katrs, kurš vēlas iesaistīties Lielās Talkas kustībā to var darīt pašu spēkiem, talkojot vai ziedojot, lai katru pavasari mēs kopā varētu sakopt savu valsti un padarīt to skaistāku, tīrāku un zaļāku. Šogad Lielā Talka ir saņēmusi 10 000 eiro lielu ziedojumu no mūsu pašu Latvijas vietējā kapitāla uzņēmuma SIA Pro Vape, kas ir beztabakas izstrādājumu tirgotājs, kurš lielu izmanību pievērš arī sabiedrības izglītošanai par apkārtējo vidi.

Tāpat, atsaucoties Zviedrijas Karalistes vēstniecības aicinājumam, šogad Lielās Talkas ziedotāju vidū ir arī Zviedrijas-Latvijas uzņēmumi – juridiskā firma Glimstedt un mežsaimniecības uzņēmums SCA.

Visi kustības saņemtie ziedojumi palīdzēs nodrošināt talkas norisi, kā arī plašāk popularizēt Lielo Talku, tās idejas un mērķus Latvijā un ārpus tās, izglītot sabiedrību par vides jautājumiem. Ik gadu Latvija piedalās Pasaules talkā (World Cleanup Day), kad citām valstīm parādam, ko esam paveikuši, lai Latvija arvien lielākiem soļiem tuvotos mūsu kopīgajam mērķim – kļūt par zaļāko un tīrāko valsti pasaulē. Pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, mums būs iespēja sastādīt vairāk koku Pasaules talkas ietvaros akcijā Laimes koki, sakopt piejūras teritorijas un Latvijas mežus, veikt labiekārtošanas darbus pilsētās un ciemos un veikt citas noderīgas lietas.

Edžus Picka, SIA Pro Vape valdes loceklis, ķīmijas maģistrs: „Pēdējos gados elektronisko cigarešu lietotāju skaits ir ievērojami palielinājies un paredzams, ka pieprasījums pēc mazāk kaitīgām smēķēšanas alternatīvām arī turpinās pieaugt. Tāpēc jāmainās arī pašai nozarei. Beztabakas izstrādājumu ražotājiem un tirgotājiem ir jāuzņemas lielāka atbildība gan par patērētājiem un to izglītošanu, gan par apkārtējo vidi. Pro Vape kā tirgus līdera mērķis ir, lai mūsu klients ir tikai un vienīgi pieaudzis un labi informēts cilvēks – tāds, kurš ir gatavs mainīt savu smēķēšanas ieradumu, izvēloties mazāk kaitīgo alternatīvu. Gribas domāt, ka mūsu klients izdara apzinīgas un atbildīgas izvēles arī citās jomās, tostarp, attieksmē pret apkārtējo vidi un dabu.

Tā rīkojamies arī mēs. Pro Vape jau šodien īsteno projektus, kas mazina uzņēmuma produktu atstāto ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Jau pašlaik mūsu ražoto produktu tirdzniecības vietās ir uzstādīti izlietoto produktu konteineri, kur pircēji var atstāt izlietotās elektroniskās cigaretes. Mūsu plānos ir kļūt par līderi ne tikai ražošanā un tirdzniecībā, bet arī ieviest inovatīvus risinājumus smēķēšanas ierīču savākšanā un pārstrādē. Atbildīgi izturoties pret apkārtējo vidi, Pro Vape atbalsta Lielās talkas kustību, aktīvi iesaistās un aicina ikvienu tajā piedalīties!“

Vita Jaunzeme, Lielās Talkas vadītāja: „Es personīgi un visa Lielās Talkas kustība, esam ārkārtīgi pateicīgi par jebkuru atbalstu, īpaši ziedojumiem – gan lieliem, gan maziem. Iepriecina tas, ka mūsu pašu Latvijas uzņēmums SIA Pro Vape nolēma atbalstīt Lielo Talku. Es saprotu, daudzi redz tikai ciparus, mēs, Lielās Talkas organizatori, aiz šiem skaitļiem redzam iespējas – uzrunāt, izglītot, audzināt un informēt cilvēkus par vidi kurā dzīvojam. Katrs no mums var sniegt savu artavu, lai Latvija būtu tīrāka un skaistāka. Nav jāgaida, lai kāds to izdarītu mūsu vietā. Tāpat es te redzu iestādītus kokus, sakoptus mežus, un kas vissvarīgākais, arvien gudrāku un izglītotāku sabiedrību. Gribu cerēt, ka Latvijā atkal atdzims labs mecenātisms, par ko būtu priecīgas visas Latvijas nevalstiskās organizācijas. Ziedojot ļoti konkrētiem mērķiem, uzņēmējiem ir iespēja piedalīties un pozitīvi ietekmēt procesus mums apkārt.“

Šogad necerēti ātri sākusies talku pieteikšana – gan no pašvaldību puses, gan iedzīvotājiem. Tāpēc aicinu visus talkotājus pieteikt savas talkas Lielās Talkas mājas lapas sadaļā Kartes:

  • Publiskās talkas jāpiesaka sadaļā Lielās Talkas karte'23;
  • Individuālās talkas – SOLO talkas karte'23.

Ziedojumus Lielajai Talkai iespējams veikt tās mājaslapā www.talkas.lv. To ir iespējams atstāt gan atklāti, gan anonīmi, kā arī ziedojumus var veikt gan privātpersonas, gan juridiskas personas. Visi ziedotāji, kuri izvēlējušies veikt ziedojumu atklāti, tiks atspoguļoti Lielās Talkas mājaslapā. Būsim pateicīgi par ikvienu līdzdalību, lai sasniegtu lielo mērķi!

Jana Kralliša,
Lielās Talkas sabiedrisko attiecību konsultante



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com