Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Birmingemas Mazais teātris

iesāk savas 5. dzimšanas dienas svinības ar izrādi Londonā

Laikraksts Latvietis Nr. 745, 2023. g. 29. martā
Dace Čaklā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LKCB

Birmingemas Mazais teātris. FOTO Publicitātes foto.

Birmingemas Mazais teātris šogad svin savu piecu gadu pastāvēšanas jubileju un tajā darbojas gan pamatsastāvs, gan jauniešu studija. Teātrī iestudētas vairākas pilmetrāžas izrādes un teātris piedalījies dažādos teātru festivālos Lielbritānijā, Vācijā, Zviedrijā, Īrijā, Norvēģijā un Latvijā, sadarbojies ar Sidnejas latviešu teātri (Austrālijā). Šī gada 2. aprīlī teātris ne tikai svinēs, bet arī dāvās skatītājiem Hermaņa Paukša komēdiju Čir, čir!, kuru rādīs uz The Bridewell Theatre skatuves Londonā. Izrādes režisors ir Ingmārs Čaklais (Birmingema), tērpus un skatuves noformējumu veidojusi māksliniece Santa Siliņa (Dublina, Īrija) un horeogrāfiju veidojis Kirils Burlovs (Londona), producenti ir Latviešu Kultūras centrs Birmingemā. Pēc izrādes notiks latviešu kopienas tīklošanās pasākums, par ko iniciatīvu uzņēmies vēl viens latviešu teātris – Londonas teātris Trepes.

Birmingemas Mazais teātris jubilejas reizē piedāvā komēdiju – pasaku pieaugušajiem par kādas impērijas dzīvi, plānotiem un neplānotiem notikumiem pavisam īsā laika posmā. Izrāde uzdod vairākus eksistenciāli svarīgus jautājumus un meklē atbildes uz tiem. Vai indēšana ir labākais veids kā novākt bosu no ceļa? Vai ir vērts plūkt puķītes iemīļotajam, ja iemīļotā nemaz nav? Un kuras profesijas pārstāvju pienesums sabiedrībā ir augstāk vērtējams – radošā vai praktiskā darba darītāja? Vai tā būs pasaka ar laimīgām beigām?

Iestudējums ir saņēmis Pasaules Latviešu Amatieru Teātru savienības organizētā diasporas teātru festivāla PLATS solis Stokholma 2022 profesionālās žūrijas Sudraba balvu, un arī festivāla Skatītāju simpātijas balvu.

Iestudējums jau piedzīvojis izrādes ne tikai Lielbritānijā, bet arī viesizrādes Īrijā un Zviedrijā, turklāt šogad to paredzēts spēlēt arī Skotijā, Norvēģijā un Latvijā.

Iestudējuma tapšanu atbalstījuši: LR Ārlietu ministrija, LR Kultūras ministrija, LR vēstniecība Apvienotajā Karalistē, Pasaules Brīvo Latviešu apvienība (PBLA), Latviešu Kultūras centrs Birmingema, The National Lottery Community Fund, Baltic Art Forum, Artūrs Salenieks, Dzintars Romāns, Uģis Točs un citi.

Šī izrāde Londonā notiek projekta Birmingemas Mazā teātra 5 gadu jubilejas svinības ietvaros. Projektu atbalsta LR Ārlietu ministrija no diasporas atbalsta projektu programmas līdzekļiem.

Pēc izrādes visi skatītāji un viesi ir aicināti uz Birmingemas Mazā teātra suminājumu un latviešu kopienas tīklošanās pasākumu turpat teātra kafejnīcā. Biļetes uz teātra izrādi var iegādāties iepriekšpārdošanā: https://www.eventbrite.co.uk/e/593405460707

Latviešu Kultūras centrs Birmingemā ir bezpeļņas labdarības organizācija, kas saglabā, uztur, attīsta un veicina latviešu kultūru Lielbritānijā un pasaulē.

Vairāk informācija: https://www.facebook.com/LatviesuKulturascentrs un www.kulturascentrs.com.

Birmingemas Mazais teātris ir dibināts 2018. gada 4. maijā. Teātra mērķi ir augstvērtīgi sasniegumi un katra dalībnieka personiskā izaugsme. Izrādes plānots spēlēt gan latviski, gan angliski. Teātris ir pagodināts nest latviešu teātra zinātnieces Līvijas Akurāteres vārdu.

Vairāk informācija: https://www.facebook.com/BirmingemasMazaisteatris un www.teatris.uk.

Dace Čaklā,
Latviešu Kultūras centra Birmingemā Projektu koordinatore
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com