Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pārdomas Lieldienu laikā

Mācītājs Raimonds Sokolovskis

Laikraksts Latvietis Nr. 745, 2023. g. 29. martā
Raimonds Sokolovskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Un man ir cerība uz Dievu, kāda arī viņiem pašiem ir, ka būs taisno un netaisno augšāmcelšanās“ (Ap.d.25:15)

Ticība Augšāmcelšanai

Saskaņā ar Bībeli – Augšāmcelšanās ir kas tāds, kas notiks visiem, un no kā neviens nevarēs izbēgt. Apustuļa vārdiem – gan taisniem, gan netaisniem. Tādēļ – tā nebūs atkarīga no tavas ticēšanas, kāda tev ir šobrīd. Tomēr, ja tu tagad tici, tad tu apzināti veicini augšāmcelšanās spēkus pie sevis un citiem. Metafiziski var teikt – ticēdams tu veicini transformāciju pie sevis un caur vienoto lauku (unified field) arī pie citiem. Tu apzināti pieņem šo Dāvanu, un tā darīdams – aicini arī brāļus un māsas.

Atcerēsimies arī, ka jau sen ir atzīts gan reliģijā, gan medicīnā, – TICĪBA ietekmē organisma funkcionālās darbības. Un nākamajos laikmetos Ticība Augšāmcelšanai, sasniedzot sava veida kritisko masu, vienā vai otrā veidā, bet neizbēgami novedīs pie tās aktualizācijas visam Cilvēka dzimumam uz Zemes.

Augšāmcelšanai ticēja un to piedzīvoja Dieva Dēls Jēzus Kristus pie Sevis un caur Sevi priekš visiem. Tādēļ Viņš ir šīs „ticības iesācējs un piepildītājs.“ (Ebr.12:2). Tāpēc šos procesus Cilvēka attīstībā var veicināt vai bremzēt, bet nevar apturēt.

Augšāmcelšanās paralēlie viedokļi

Var teikt, – šo virzienu, kā civilizācijas attīstības mērķi – pauž savos jēdzienos arī visas lielākās reliģijas uz Zemes, kā arī mūsdienu zinātniskā koncepcija. Piemēram, „Ēģiptes koda“ autors Roberts Bauvals (The Egypt Code, Robert Bauval) šai sakarā saka: „Ja mums ir fiziski pieejams mumificēts ķermenis ar saglabājušos DNA, tad varētu būt tehniska iespēja tiešā nozīmē – to „augšāmcelt“ (resurrect), atjaunojot tam ģenētiku. Šāds process būtu ārkārtīgi sarežģīts, bet tehnoloģija šim nolūkam jau ir ceļā. Tas būtu vienreizēji! Mēs burtiskā nozīmē būtu sasnieguši seno mērķi – augšāmcelšanu no mirušiem.“ (Citāti šai rakstā no intervijām History Channel, skat. Ref.)

Mazliet grotesku, bet ekstravagantu atainojumu tam redzam arī populārajā fantastiskā žanra filmā – Piektais elements (The Fifth Element), kur no pārpalikušā ģenētiskā materiāla ar futūristisku tehnoloģiju tiek efektīvi atjaunots viss ķermenis.

Saskaņā ar reliģisko izpratni, un ne tikai Kristīgo vien, Cilvēcei ir fundamentāli un principiāli paredzēts virzīties uz augstākas formas eksistenci. „Tam pareizais vārds būtu transformācija,“ skaidro rabīns Ariels Bar Tzadoks (Ariel Bar Tzadok), Kušer Thorah skolas dibinātājs. „Ar to mēs būtu ne vien sekojuši šim nolūkam, bet arī izpildījuši galveno uzdevumu, kādā esam ieradušies uz Zemes... Bet ar to Ceļš nebeidzas. Pēc tam mēs attīstāmies pāri par to. To sauc par Lielo Augšāmcelšanos.“

Šodien dzird jautājumus – vai būtu iespējams arī zinātnei beidzot sākt tuvoties augšāmcelšanās noslēpuma izpratnei? Un ja tā, – vai Cilvēce spētu eventuāli apgūt šo spēku pielietošanu, lai miesu un dvēseli atgrieztu dzīvošanai šai pasaulē – kad vien vēlas? Ir viedoklis, ka daudzas reliģijas apraksta tieši to brīdi, kad Cilvēce sasniedz šo pakāpi savā attīstībā. To dēvē dažādi – tiksiet aizrauti (rapture), laiku beigas (end of days), tiesas diena (judgement), apokalipse (apocalypse). Džordžio Tsoukalos (Gorgio Tsoukalos), senatnes pētnieks un Legendary Times Magazine publicists, saka: „Viens ir kristālskaidrs – visos antīkos tekstos dievi ir solījuši atgriezties. Tas ir minēts ne tikvien Bībelē, bet arī citos sakrālajos tekstos.“ Un mitoloģijas pētnieks Viljams Henrijs (William Henry) atgādina: „Augšāmcelšanās kā cilvēka ieeja jaunā eksistences formā, vienmēr ir bijusi centrāla mūsu attiecībās ar debesu būtnēm (celestials). Var gandrīz droši apgalvot, ka galvenais iemesls VIŅU nākšanai uz Zemes vienmēr ir bijis mūs mācīt – kā augšāmcelt mūsu ķermeņus, kā pārveidot mūsu zemes ķermeņus debešķīgā formā, kā tos veidot gaismas ķermeņu formā.“ Un Dāvids Vilkoks, Sinhronitātes atslēga autors (David Wilcock, The Synchronicity Key): „Mēs redzam tiešu saikni starp citplanētiešiem, eņģeļiem, un nāvei tuvām pieredzēm (NDE, near death experiences). Pastāv pārliecinošs arguments, ka „laiku beigās“ priekškars starp realitātēm tiks nojaukts, un mums būs iespēja brīvi šķērsot realitātes, (t.i. pārvietoties starp pasaulēm, – to, kurā mīt mirušie, un to, kur mīt dzīvie).“

„Es nedomāju, ka tas būtu kaut kas tāds, uz ko mums būtu jāraugās ar izbīli, bet gan ar prieku, jo tas nozīmē, ka mēs Universā neesam vieni,“ tā Džordžio Tsoukalos.

Mācītājs Raimonds Sokolovskis
Laikrakstam „Latvietis“

Izmantoti materiāli no Youtube – History Channel, episode 9. „The Great Extraterrestrial Resurrection“; Bībelē skat. 1. Kor.15. nod. u.c.)



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com