Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pūpolsvētdiena Kanberā

Olu meklēšana, ripināšana un rotaļas

Laikraksts Latvietis Nr. 747, 2022. g. 12. apr.
Linda Postniece -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Olu ripināšana. FOTO Sanitta Lūka.

Olu izstāde. FOTO Vineta Freimane.

Bērni godīgi sadala atrastās šokolādes olas. FOTO Sanitta Lūka.

Olu konkursa žūrija: Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams un vēstnieka kundze Sandra Krama. FOTO Sanitta Lūka.

Gardumu tirgus. FOTO Linda Postniece.

Svētdien, 2. aprīlī, Pūpolsvētdienā Kanberas latvieši pulcējās nu jau tradicionālajā Lieldienu piknikā – skaistajā un zaļajā parkā pie ezera Melnā Kalna pakājē (Black Mountain Peninsula).

Pasākumu organizēja mūsu mīļā latviešu skolas skolotāja Iveta Leitase, kuras vadībā Lieldienu darba grupa sarūpēja dažādas aktivitātes bērniem un pielika roku gan gardumu cepšanā, gan olu ripināšanā un krāsošanā. Gardumu tirgus ienesa zīmīgu papildinājumu skolas budžetam.

Pasākuma mazākie dalībnieki ar prieku meklēja šokolādes olas pa parku, kuras Lieldienu zaķis ar gudru ziņu bija atstājis, kamēr visi šūpojās, lai odi nekostu.

Esam pagodināti, ka sarīkojumā piedalījās un to aktīvi atbalstīja Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams un vēstnieka kundze Sandra Krama. Krama kungs un kundze ļoti rūpīgi izvērtēja olu dekorēšanas konkursā iesniegtos mākslas darbus un apbalvoja uzvarētājus gan bērnu, gan pieaugušo kategorijās, un Sandra papildināja gardumu tirgu ar burvīgiem zaķīšu cepumiem un pīrāgiem.

Kā jau Kanberā ierasts, pasākumu apmeklēja gan latvieši, gan arī angliski runājošie radi un draugi, kuri ar lielu prieku un interesi iesaistījās visās tradīcijās, tai skaitā olu ripināšanā un rotaļās. Kopumā mūsu pulkā bija ap 60 cilvēku.

Linda Postniece
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com