Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Jūrmalnieki“

Gatavojas uz 2023. gada Dziesmu un Deju svētkiem Latvijā

Laikraksts Latvietis Nr. 747, 2022. g. 12. apr.
Lāra Brennere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Jurmalnieki

„Jūrmalnieki“ Melburnas Latviešu namā. FOTO no Lāras Brenneres personīgā arhīva.

Notika apvienotās Austrālijas latviešu deju kopas Jūrmalnieki meistarklases, gatavojoties uz 2023. gada Dziesmu un Deju svētkiem Latvijā.

Ir pagājis jau gads, kopš apvienotā Austrālijas latviešu deju kopa Jūrmalnieki sāka gatavoties 2023. gada Dziesmu un Deju svētkiem Latvijā. Kopš 2020. gada tautas deju mēģinājumi nedēļas nogalēs ir notikuši: Melburnā, Adelaidē un Sidnejā.

Dejotāju sastāvā ir dejotāji no Adelaides, Sidnejas, Melburnas un Tasmānijas.

Šogad tautas deju meistarklases norisinājās marta mēnesī Melburnā. Meistarklases vadīja tautas deju kopas Gatve vadītāja Gunta Raipala. Dejotāji izturēja intensīvo mēģinājumu nedēļu, kad mēģinājumi notika katru vakaru un visu nedēļas nogali no 20. līdz 26. martam, kur visi cītīgi gatavojās pēdējai pirmssvētku deju skatei, kas ir jāiesniedz šī gada maijā.

2023. gada Deju svētku Lieluzvedumā Mūžīgais Dzinējs piedalīsies pāri par 16 800 dejotāju no visas pasaules. Uzveduma tēma izauga no Jāņa Jaunsudrabiņa aprakstiem un veidojies kā „...iecerēts kā vēstījums, kas veltīts izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem, dejās un stāstos apceļojot Latvijas kultūrvēsturiskos novadus un atklājot katras vietas sajūtas, raksturu un iedzīvotāju unikālo dzīvesziņu,“ Jānis Puviņš (raksts dance.lv). Uzvedumā ir iekļauti Latvijas četri kultūrvēsturiskie novadi: Kurzeme,Vidzeme, Zemgale un Latgale, atainojot arī piekto – Sēliju un atsevišķi – Rīgu, kur arī iekļauta diaspora. Ar prieku vēlreiz būs iespēja redzēt arī apvienoto ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu tautas deju I. Asones Līderiešu Turu Kadrila.

Austrālijas Jūrmalnieku vārdā vēlos pateikties Latvijas Nacionālas Kultūras Centram, Dziesmas Svētku Rīcības Komitejai, a. god. Jānim Purviņam – Deju Lieluzveduma diasporas vadītājam, Kultūras Ministrijai, PBLA, kā arī Melburnas Latviešu Namam, Melburnas Latviešu Nama dāmām un papdāmām, Sidnejas Latviešu namam, Adelaides Latviešu namam, Melburnas Daugavas vanagiem un vanadzēm par iespēju rīkot mēģinājumus, par tik daudz pīrāgu un smalkmaizīšu cepšanu, lai dejotāji varētu iepirkties mēģinājumu starplaikā, kā arī par palīdzību tautas tērpu iegādāšanā.

Liels paldies a. god. Gunai Raipalai par tālā ceļa braukšanu, lai mūs apmācītu un gatavotu uz svētkiem; paldies viņas TDA Gatvei par vadītājas aizlienēšana. Lai veicas jūsu aprīļa koncertā!

Pie reizes atļaušos izsludināt mazu reklāmu. Sestdien, 6. maijā, plkst. 16.00 Melburnas Latviešu namā – Dziesmu Svētku ceļa koncerta. Piedalīsies dejotāji no Melburnas Ritenītis un Piektais Ritenis, Austrālijas Jūrmalnieki, koristi no Melburnas: Daina, Veseris un Ausmas. Biļetes drīz būs pērkamas.

Lāra Brennere,
Apvienotās Austrālijas latviešu deju kopas „Jūrmalnieki“ vadītāja
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com