Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas Evaņģēliski luteriskā Baznīca pasaulē novēl jums gaviļu pilnus Kristus Augšāmcēlšanās svētkus!

Acu priekšā paslēptais augšāmceltais Kristus!

Laikraksts Latvietis Nr. 748, 2022. g. 20. apr.
Lauma Zušēvica -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LELBP_v1

Marija Magdalēna, domādama, ka tas ir dārznieks, viņam sacīja: „Kungs, ja tu viņu esi aiznesis, saki man, kur tu viņu esi licis, es viņu paņemšu!“ (Jņ 20:15). Bet, Viņš nebija dārznieks, bet pats Kristus.

Sērotāji, ceļā uz Emmausu, domādami, ka tas ir svešs līdzgājējs, viņam sacīja: „Tu esi vienīgais, kas Jeruzālemē būdams, nezini, kas šajās dienās tur noticis.“ (Lk. 24: 18). Bet, Viņš nebija svešs līdzgājējs, bet pats Kristus.

Un pēc vairāk kā astoņām dienām, Tibērijas jūrmalā mācekļi nepazīstamam cilvēkam, nogurumā paziņoja, ka viņiem nav kas ēdams, ko viņam dot, jo naktī neko nebija noķēruši. Bet Viņš nebija izsalcis cilvēks krastmalā, bet pats Kristus. (Jņ. 21:1-6)

Rakstot par Mariju Magdalēnu, Archibīskaps Jānis Matulis reiz teica: „Nāve padara aklu. Arī Marija Magdalēna raudādama un skumdama redzēja vienīgi tukšo kapu. Acis jāatver.“ Tās atvērās, sadzirdot viņas vārdu. Un diviem ceļiniekiem? Acis atvērās, kad Viņš ņēma maizi, to svētīja un deva tiem. Un Pēterim acis atvērās pie jūras, dēļ apbrīnojamās veiksmes, izvelkot zivis tieši vietā, uz kuru bija norādījis Kristus.

Kādēļ tik grūti gāja tik daudziem pazīt Kristu pēc Viņa augšāmcelšanās? Varētu minēt, ka tās būtu sēras, neziņa, bailes. Bet šķiet, ka tā bija Pestītāja velme palikt anonīmam, kamēr īstais brīdis pienāca. Kad katrs bija gatavs acis atvērt un ieraudzīt Viņu. Alberta Šveicera vārdi skaisti izsaka ko līdzīgu: „Viņš nāk pie mums kā Nepazīstamais, bez vārda – kā senāk pie ezera Viņš nāca pie tiem, kas Viņu nepazina. Viņš mums saka to pašu: „Sekojiet man!“ un aicina mūs darbā, kas Viņam jādara cilvēku vidū. Viņš atklās sevi  pūlēs, konfliktos un ciešanās, kas šķērsojami Viņa sadraudzībā. Tie mācīsies Viņu pazīt no pašu pieredzes.“

Tie mācīsies Viņu pazīt no pašu pieredzes! Šajos skaistos Kristus Augšāmcelšanās novēlu ik katram pieredzēt Viņa tuvumu un gavilēt par Viņa nāves un mīlestības uzvaru!! Viņš lai atbild mūsu lūgšanām par visiem, kuri Viņu nepazīst, un par visiem, kuri meklē pēc Viņa spēka Ukrainā un citur, nemiera un baiļu plosītā pasaulē. Tas Kungs ir augšāmcēlies! Viņš atradīs ik vienu un žēlastībā paliks klāt kamēr acis atveras un sirdīs ieplūst miers un prieks!

Jūsu

Arhibīskape Lauma



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com