Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sveiciens Dienvidniekiem no ziemeļiem!

Latvieši piedalās Lieldienu svinēšanā Parlamenta ēkā

Laikraksts Latvietis Nr. 749, 2023. g. 26. apr.
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pasākums Parlamenta ēkā. FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

Pasākuma dalībnieki. FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

Darvīnas latviešu sabiedrības jaunie krekli. No kreisās: Guna Raisa (Rice), Reinis Dancis un Dāvids Raiss (Rice). FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

No kreisās: Ginta Viliūnas, Lietuvas goda ģenerālkonsule Jaundienvidvelsā, Austrālijas Galvaspilsētas teritorijā un Kvīnslandē, Reinis Dancis, Egle Garika (Garrick), Lietuvas goda konsule Ziemeļteritorijā. FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

Darvīnas latvieši. FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

Reinis Dancis un Kim Bikaunieks. FOTO no Reiņa Danča privātā arhīva.

Kopš Krievijas Federācijas 2022. gada februāra nelikumīgā uzbrukuma Ukrainas valstij, Dārvinas latviešu, igauņu, lietuviešu, poļu, ukraiņu un krievvalodu runājošās (kazahstāņi un tatarstāņi) sabiedrības ir vienojošās, apmeklēt katrs savus sarīkojumus un arī atbalstīt Dārvinas Ukrainas sabiedrības protestus pret karu Ukrainā.

Daudzi Dārvinā ir ievērojoši šo sešu sabiedrību vienotību, ieskaitot Ziemeļteritorijas (ZT) valdību.

Atbildot uz šīm aktivitātēm, ZT valdības daudzkultūru ministre Nārīja Ākita (The Hon Ngaree Ah Kit MLA) ielūdza aktīvās sabiedrības uz sarīkojumu 2023. gada 18. aprīlī ZT Parlamenta mājas Lielā zālē, lai atzīmētu un svinētu Lieldienas. Visas sabiedrības pieņēma šo ielūgumu un piedalījās šai sarīkojumā:

  • jauniete no igauņu sabiedrības Mija Stanlija (Mia Stanley) lasīja dzejoli;
  • ukraiņu koris nodziedāja dziesmu;
  • kazahstāņi nodejoja tautas deju;
  • Reinis Dancis, pārstāvot latviešu sabiedrību, nolasīja divus dzejoļus par Lieldienām un pārstāvēto sabiedrību vārdā pateicās ministrei par viesmīlību un doto iespēju dalīties ar katras pārstāvētās tautības kultūru. Reinis atzīmēja: neskatoties uz to, ka mūsu sabiedrības nav lielas, mēs kopā esam stipri, kā arī viņš novēlēja visiem priecīgas Lieldienas.

Pēc oficiālās daļas 140 dalībnieki un viesi baudīja uzkodas, vīnu, alu, kam sekoja kopbildes ar ministri Ākitu, Parlamenta mājas spīkeri Marku Monahānu (Mark Monaghan MLA) un Džolu Bodeni (Joel Bowden MLA), kas vadīja sarīkojumu (MC). Starp viesiem bija Egle Garika (Garrick), Lietuvas goda konsule Ziemeļteritorijā un Ginta Viliūnas, Lietuvas goda ģenerālkonsule Jaundienvidvelsā, Austrālijas Galvaspilsētas Teritorijā un Kvīnslandē.

Ceram, ka šādi sarīkojumi turpināsies arī nākotnē uz izveidosies par tradīciju ZT daudzkultūru saimei.

Atgādinājums: svētdien, 7. maijā Dārvinas latviešu sabiedrība svinēs Baltā Gauldauta Svētkus Nightcliff piekrastē. Visi laipni aicināti pievienoties mūsu saimei! (Skat., Facebook reklāmu: https://fb.me/e/7gtiArqhx)

Sveiciens visiem svētkos no Dārvinas!

Reinis Dancis,
Dārvinas latviešu sabiedrības neoficiālais vadītājs
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com