Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas diriģentu koris

Apvienojas Dziesmusvētku ieskaņas koncertā Cēsīs

Laikraksts Latvietis Nr. 751, 2023. g. 10. maijā
Emīlija Rūta Ozoliņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kokaru koncerts 2021. gadā. FOTO Mārtiņš Zilgalvis.

Šī gada 21. maijā plkst. 18.00, ieskandinot šovasar gaidāmos XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkus (turpmāk – Dziesmusvētki), koncertzālē Cēsis pēc divu gadu pārtraukuma dziedās Latvijas diriģentu koris. Koncertā piedalīsies vairāk nekā simt Latvijas un diasporas diriģentu. Tas būs īpašs notikums, lai justu kopību, svinētu diriģenta profesiju, smeltos spēku un dzīvesprieku gaidāmajiem svētkiem.

Koncerta programma veidota, balstoties uz pašu diriģentu apjomīgā aptaujā ieteiktajām dziesmām. Skanēs Emila Melngaiļa, Imanta Kalniņa, Jura Karlsona, Jāzepa Mediņa, Pētera Vaska, Jāzepa Vītola un citu nozīmīgu komponistu mūzika. Diriģēs Dziesmusvētku virsdiriģenti Kaspars Ādamsons, Aira Birziņa, Mārtiņš Klišāns, Sigvards Kļava un Ints Teterovskis.

3. jūlijā Dziesmusvētku programmā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē notiks Latvijas diriģentu kora koncerts Diriģents, veltīts dziesmusvētku 150. gadadienai. Koncerta kodolā ir ideja par Latvijas diriģentu kora atkalapvienošanos, jo bez diriģentiem nebūtu dziesmusvētku. Mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, režisore Dace Pūce. Koncerts paredzēts divās daļās, parādot gan viendabīgo koru repertuāru, gan dubultkoru un jaukto koru opusus, kā arī iezīmējot nākotnes Dziesmu svētku vīziju, topošajiem diriģentiem atskaņojot mūziku par mīlestību, jo bez mīlestības pret dziedāšanu nebūtu ne Dziesmu svētki, ne kordziedāšanas tradīcija. Biļetes bilesuparadize.lv un „Biļešu Paradīze“ kasēs.

Koncerts notiek, pateicoties Cēsu novada pašvaldībai, Koncertzālei „Cēsis”, Latvijas Nacionālajam kultūras centram un Dziesmu svētku biedrībai.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Latvijas Mobilais Telefons (LMT) un Elektrum, kā arī atbalstītāji Swedbank, Rimi, Food Union un Kārums, Mangaļi, Circle K Latvia, Latvijas Finieris, Dzintars, Spice, Bolt, Laima, Spilva, DHL, Coffee Address, padomdevējs – Pasaules dabas fonds.

Linda Ertmane,
Latvijas Nacionālā kultūras centra Sabiedrisko attiecību vadītāja

Emīlija Rūta Ozoliņa
DIRIĢENTS projekta vadītāja
2023. gada 3. maijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com