Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas vēstnieks Austrālijā oficiālā vizītē Pertā

Tiekas ar latviešu kopieni, ministriem un gubernatoru

Laikraksts Latvietis Nr. 751, 2023. g. 10. maijā
Latvijas vēstniecība Austrālijā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pieņemšana pie Rietumaustrālijas gubernatora. No kreisās: Ieva Apine, Sandra Krama, vēstnieks Marģers Krams, Rietumaustrālijas gubernators Kristofers Džons Dosons ar kundzi Darilinu Dosonu un Goda konsuls Pertā Jānis Purvinskis. FOTO WA Government House.

No 2023. gada 18. līdz 20. aprīlim Latvijas vēstnieks Austrālijā un Jaunzēlandē Marģers Krams bija oficiālajā darba vizītē Pertā, Rietumaustrālijā, lai tiktos ar pavalsts gubernatoru Krisu Dausonu (Chris Dawson), ar reģiona resursu un lauksaimniecības ministri Džekiju Džarvis (Jackie Jarvis), Likumdošanas sapulces priekšsēdi Līsu Mundiju (Lisa Munday), Likumdevēja padomes prezidenti Alanu Klohesiju (Alanna Clohesy) un Rietumaustrālijas tieslietu ministru Peteri Kvinlanu (Peter Quinlan) un lai pārrunātu drošības jautājumus plašākā reģionā, kā arī iepazīstinātu ar Latvijas redzējumu un iespējamo abu pušu divpusējo un ekonomisko sadarbības attīstīšanu nākotnē.

Tiekoties ar Rietumaustrālijas Tirdzniecības kameras Starptautisko tirgu un investīciju centra vadītāju Maiklu Karteru (Michael Carter), kā arī tādiem starptautiskiem uzņēmumiem kā Telstra, Pentanent un VOCUS, Latvijas vēstnieks pauda iniciatīvu attīstīt ekonomiskos sakarus un meklēt jomas, kurās abu valstu uzņēmēji varētu sadarboties nākotnē.

Sarunā ar ASV-Āzijas centra pētniekiem un domnīcas darbiniekiem, Latvijas vēstnieks M.Krams uzklausīja reģiona pārstāvju viedokļus par šī brīža aktuālo tēmu drošības politikas jautājumos, kas skar ASV un Ķīnas attiecību kopainu Indijas okeāna reģionā.

Latvijas vēstnieks M. Krams kopā ar latviešu kopienas pārstāvjiem un Latvijas Goda konsulu Pertā Jāni Purvinski un Daugavas vanagu priekšsēdi Ilmāru Rudaku Pertas vēstures un imigrācijas muzejā uzklausīja skaudro latviešu ieceļošanas stāstu Austrālijā. Godinot šo latviešu sīkstumu un Latvijas atdzimšanas sapņa īstenošanu svešumā, vēstnieks, viesojās arī Latviešu namā Pertā, lai kaut uz mirkli pakavētos vēstures liecībās par ieceļošanas apstākļiem un latviešu aktīvo sabiedrisko  dzīvi.

Latvijas vēstniecība Kanberā

https://www2.mfa.gov.lv/australija/australija-aktualitates/69843-latvijas-vestnieks-australija-un-jaunzelande-m-krams-oficiala-vizite-perta-akcente-drosibas-jautajumus-regiona-un-ekonomisko-sakaru-attistisanu



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com