Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Sveicināti, lasītāji!

Laikraksts Latvietis Nr. 811, 2024. g. 7. aug.
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latviju pāršalkusi kārtējā vētra. Koki gāzušies, māju pagrabi applūduši. Daži šo stihiju uzskata par sliktu ziņu vēstnesi, jo pasaulē daudzviet ir patiešām sliktas vai draudošas ziņas. Nemieri kļūst nopietnāki, un miers liekas ļoti trausls.

Cilvēki ir jau kopš seniem laikiem meklējuši kādu sakritību starp dažādām „zīmēm“ un gaidāmiem notikumiem. Zīlēšana pieņem visādus veidus. Hiromantija dod ziņas par pašu cilvēku – cilvēka delnas līnijas norāda uz dažādām īpašībām – gan dzīves ilgumu, gan sirds lietas, gan prāta spēku. Ņemot palīga Taro kārtis, it kā varot daudz vairāk pareģot.

Astroloģija ir bijusi zīmīga cilvēces vēsturē, jo daži vadoņi esot tam ļoti uzticējušies. Otrā pasaules kara laikā britu MI5 slepenais dienests algoja Berlīnē dzimušo astrologu Luī de Vol (Wohl – dzimis Lajoss Teodors Gaspars Adolfs Vols), lai gatavotu Ādolfa Hitlera un citu vadošo nacionālo sociālistu personu horoskopus ar mērķi minēt, kādus lēmumus tie varētu pieņemtu, balstoties uz savu personīgo astrologu sagatavotajiem horoskopiem.

Uz kādu laiku pat bija „astrologu kari“. Pirms ASV dalības Otrā pasaules karā, vācu astrologi ASV publicēja horoskopus, kuri pareģoja Vācijas ātro uzvaru karā. Mērķis bija mazināt amerikāņu vēlēšanās karot pret Vāciju. MI5 nosūtīju Volu uz ASV 1941. gada maijā, kur viņš sevi dēvēja par „Moderno Nostradāmu“, sniedza intervijas presei un ražoja horoskopus, kuri rādīja, ka Vācija tomēr zaudēs karu.

Ameriku karā ierāva Japānas uzbrukums Pērlhārborai 1941. gada 7. decembrī, un Volu atsauca atpakaļ uz Anglija 1942. gada februārī.

Daudzus gadus pēc kara MI5 dokumenti tika atslepenoti, un tajos varēja lasīt par tā laika lielo neapmierinātību ar Vola darbu. Viņa pareģojumi bieži esot bijuši ļoti nekonkrēti un viņa ekstravagantā uzvedība apdraudējusi slepeno dienestu rūpīgi sagatavoto leģendu par viņu un viņa dienesta dzīvokli.

Ir daudzas citas mazāk vai vairāk izplatītas uz „zīmēm“ pamatotas nākotnes pareģošanas metodes. Daudzām ir publicēta detalizēta literatūra par veidu, kā attiecīgo metodi pielietot.

Atgriežoties pie vētras – tā ir parādījusi, cik ātri visa ierastā kārtība var tikt sagriezta ar kājām gaisā. Nolauztie koki ir radījuši jaunu realitāti, kura prasīs daudzus gadus atkopšanai. Koki un cilvēki aug lēnām.

Jācer, ka pasaules „vētras“ pārnestā nozīmē būs mums pārdzīvojamas un neradīs pārāk lielus zaudējumus.

GN
2024. g. 7. aug.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com