Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Naura Puntuļa uzruna Dziesmu svētkos

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos 2023. gadā

Laikraksts Latvietis Nr. 813, 2024. g. 21. aug.
Nauris Puntulis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Nesen, 2023. gada nogalē, aizvadījām Austrālijas Latviešu 59. Kultūras dienas, nu gatavojamies AL60.KD, kuras notiks 2025. gada decembrī Adelaidē. Bet starp tām – 2024. gada izskaņā Sidnejā notiks Austrālijas latviešu Jaunatnes dienas.

Lai šis Naura Puntuļa sacītais 2023. gada vasarā Latvijā – XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos, ir kā mudinājums mums visiem: „…dziedāsim kopā, lai kur arī katru no mums vējiņš būtu aizpūtis – Kurzemē, Latgalē, Austrālijā…[...]Saules mūžu Dziesmusvētkiem!“

Dārgā Dziesmu svētku saime!

Paldies ik katram no jums, kurš iesaistījies, lai kopā radītu šos dižos, mūsu nācijai nozīmīgākos, svētkus!

Svētkus, kam ir tikai turpinājums, jo, sākot ar rītdienu, mēs jau esam ceļā uz nākamajiem. Paldies, ka turpinot Dziesmu svētku tradīciju, tieši jūs turpināt Latviju! Pēc mirkļa, pāri Mežaparka priedēm izdziedāsim Pūt, vējiņi stāstu. To mēs visi – dalībnieki un skatītāji – dziedāsim kopā, lai kur arī katru no mums vējiņš būtu aizpūtis – Kurzemē, Latgalē, Austrālijā vai Īrijā.

Un katram no mums kāds no dziesmas pantiem būs īpaši tuvs vai īpaši smeldzīgs. Kādam, kurš beidzamos gados atstājis Latviju, kaklā sakāps spīta rūgtums, dziedot „solīt sola, bet nedeva“. Daudziem no mums pirksti sažņaugsies kamolā dziedot: „Pats par savu naudu...”.

Un ne tāpēc, ka dzēru, skrēju vai precēju, bet tāpēc, ka PATS!

Bet kad visi panti būs izdziedāti, tad sekos tas īpašākais pants, ko allaž dziedam aizvērtām lūpām. Pants, kurā katrs izdziedāsim visu pateikto un visu nepateikto, kopā radot mirkli, kurā mēs, kas ikdienā un savos uzskatos esam tik ļoti atšķirīgi, saplūdīsim vienā melodijā, vienā vienotā, bet reizē netveramā, ikdienībai pāri stāvošā vibrācijā... Un tas būs Svētbrīdis... Svētbrīdis, kas mūs aiznesīs augšup!.. Kopā augšup... Kopā. Kā latviešus!

Saules mūžu Dziesmusvētkiem!

Nauris Puntulis
LR kultūras ministrs (2019-2023)



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com