Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Daugavas Vanagi sasauksimies!

DV Adelaides nodaļas 69 gadu dibināšanas atcere

Laikraksts Latvietis Nr. 636, 2021. g. 10. febr.
Astra Kronīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Dibināšanas atceres svinības. No labās priekšsēde Ilga Vēvere. Centrā pie sienas sēž Juris Dancis. FOTO Astra Kronīte.

Adelaide_DV_2

Juris Dancis. FOTO Astra Kronīte.

Ar 6. februāri atsākās DV Adelaides nodaļas 2021. gada saviesīgais un līdz ar to oficiālais darbības gads. Vairāk nekā 30 cilvēku pildīja Daugavas Vanagu namu ar jautri skaļām čalām, jo bija ieradušies, lai baudītu Vanadžu gatavotās pusdienas un tiktos ar ilgi neredzētiem draugiem.

Bet šai darbības atsākšanas dienai bija vairākkārtīga nozīme, jo tas bija tuvākais datums, nodaļas dibināšanas dienai.

Kā priekšsēde Dr. Ilga Vēvere savā īsā uzrunā atgādināja, 26. janvāris ir nozīmīgs datums vairāku iemeslu dēļ. 1919. g.26. janvāris ir Latvijas de jure atzīšanas diena; 26. janvārī svin Austrālijas Nacionālo dienu un 1952. gada 26. janvārī tika dibināta Daugavas Vanagu Adelaides nodaļa.

Tajā dienā, plkst. 13.30, luterāņu misijas mācītāja Cinbauera mājā sanāca kopā 33 bijušie leģionāri uz dibināšanas sapulci un ievēlēja pagaidu valdi.

15. martā jau sasauca pirmo kārtējo nodaļas biedru sapulci, kurā kā pirmo nodaļas priekšsēdi ievēlēja maj. Eduardu Stīpnieku. 15. septembrī darbu arī sāka Adelaides nodaļas Vanadžu pulciņš, kuru toreiz dēvēja par dāmu sekciju.

Laika gājumā, 32 no 33 oriģināliem dibinātājiem jau devušies aizsaules ceļos, bet Juris Dancis kā pēdējais ir nodaļas dzimšanas dienu atmiņu glabātājs. Visi klātesošie viņu sirsnīgi sumināja, nodziedot: Nevis slinkojot un pūstot un Daudz baltu dieniņu. Pašreizējā valde visus cienāja ar glāzi šampānieša, kam sekoja svētku kliņģeris.

Nodaļas valde jau rosīgi strādā, un vīru koris atsācis mēģinājumus, jo martā paredzēts DVAV salidojums Adelaidē, kur atzīmēs vispārējo Daugavas Vanagu organizācijas 75  jubileju. Jācer, ka neparedzami apstākļi, kā pandēmijas ierobežojumi, neizjauks iecerētos plānus. Visi mīļi gaidīti!

Daugavas Vanagi sasauksimies!

Astra Kronīte
Laikrakstam „Latvietis“
6. 02. .2021.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com