Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jā, būs! Kas? Kultūras dienas Sidnejā šogad!

Mēs jau ceļā... un jūs?

Laikraksts Latvietis Nr. 645, 2021. g. 13. apr.
Ilona Brūvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL58KD2021

Diriģenti un koristi jau mēģina – ceļš, kas ved uz Kultūras dienām. FOTO Ilona Brūvere.

Un mūsu Kultūras dienu komponistēm (no kreisās: Ella Mačēna, Aija Dragūna) ir atkal savs ceļš, kas aizvedīs uz Ešenvalda koncertu koriem. FOTO Ilona Brūvere.

Eksemplārs uz ekrāna, bet režisora skats uz aktieriem – tas atspoguļo vēl vienu ceļu – tehnoloģija, kas palīdzēs mums visiem kopīgi svinēt. Jānis Grauds – Kultūras dienu teātra režisors. FOTO Ilona Brūvere.

Un kas tad būtu Kultūras dienas bez gardiem latviešu ēdieniem – mūsu šefpavāres (Lolita Jurāne) ceļš arī jau sācies; nebūs tikai  kafejnīcas darbs, bet arī īpatnējas vakariņas, kokteiļi un knapas, grilla pusdienas un pankūku brokastis! FOTO Ojārs Greste.

Sidnejas latvieši jau gatavojas Austrālijas Latviešu 58. Kultūras Dienām. Ja Covida iespaids 2020. gadā paredzētajām KD atstāja tādu sajūtu, it kā būtu izmests no laivas, tad šogad mēs zinām, ka KD būs; būs daudz tie paši iecerētie sarīkojumi un nākuši jauni klāt, un visi sarīkojumu vadītāji domā, plāno, mēģina un gatavojas.

Nosaucu rakstu Mēs jau ceļā... un Jūs?, jo ir jau daudz un dažādu ceļu, kas katru, kas piedalās kā dalībnieks vai skatītājs aizved uz KD. Kādu aizved vēlme dziedāt vai dejot, citus spēlēt teātri vai muzicēt. Tātad mēģinājumu ceļš tos tur aizved. Citi atkal grib baudīt mākslu un gardus latviešu ēdienus, vai arī satikt draugus no citām pilsētām, lai kopīgi svinētu savu latvietību. Ar tehnoloģijas palīdzību varēsim satikt latviešus ne tikai no Austrālijas, bet arī no Latvijas un Anglijas un varbūt citām zemēm. Un ar nolūku rakstu satikt, jo tehnoloģija palīdzēs mums sadarboties. Doma nav noklausīties koncertu vai noskatīt lugu, jo to jau mēs esam varējuši darīt visu pagājušo gadu, bet interaktīvā veidā priecāties, kur cilvēki Sidnejā un mūsu viesi it kā esam vienā telpā.

Tātad – visu gadu mēs varēsim lasīt mūsu čaklo rīkotāju rakstus par ceļu, pa kuru viņi gājuši, pieredzēm ceļā un to, ko jūs varat sagaidīt viņu KD koncertā vai nodarbībā. Un tie jau nav tikai sidnejieši. Šogad ir rīkotāji no Adelaides un no Melburnas arī.

Tātad – nākamos mēnešos sekos raksti par sarīkojumiem – jauniem un ierastajiem. Pa ceļam arī notiks visādi sarīkojumi gada garumā. Lielāko tiesu tie būs Sidnejā, bet būs arī iespēja tiem, kas ir citās pilsētās, piedalīties, izmantojot Zoom vai straumēšanu.

Jūs varat mums sekot uz Facebook „Austrālijas Latviešu Kultūras Dienas“ vai arī mājaslapā www.alkd.org.au , kur ar nākamo nedēļu sāks parādīties informācija par sarīkojumiem, viesiem... utt.

Tātad – Mēs jau ceļā... un jūs?

Ilona Brūvere
AL58.KD Rīcības komitejas priekšsēde
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com