Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lasītāja vēstule

Godātie dienvidnieki Austrālijā!

Laikraksts Latvietis Nr. 649, 2021. g. 12. maijā
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Dārvinas latvieši. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Sveiciens atkal no ziemeļiem, kur laiks ir mainījies uz labo pusi: nav tik sutīgs, nav mākoņu debesīs un gaidām garo un vēso, sauso (Dry) sezonu.

Pirmdien, 2021. gada 3. maijā, bija publiskā brīvdiena Ziemeļu teritorijā, mūsu mazais Dārvinas Latviešu pulciņš sarīkoja Baltā Galdauta Svētkus, lai atzīmētu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienu.

Kā Jūs varat redzēt, mēs neesam vairs tik skaitliski maz, kad sanāk kopā Danča, Smaita, Kruļu, Tumuļu, Laudzēviča, Raisa, Ābeļu un Ozoliņa ģimenes, tad mēs jau esam gandrīz 30! Diemžēl bildē trūkst daži, kuriem sava darba dēļ nebija iespēja piedalīties, bet esmu drošs, ka viņi noteikti piedalīsies nākošajā sarīkojumā. Pirmdienas pasākums bija ļoti neformāls. Izvēlējāmies zālāju zem lielā Banjānu Banyan koka zariem Naitklifā un uzklājām galdus ar baltiem galdautiem.

Pulciņa neoficiālais priekšsēdis Reinis Dancis īsā uzrunā iepazīstināja klātesošos ar Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas vēsturi un Baltā Galdauta svētkiem un to nozīmi.

Pēc tam ēdām Rīgas šprotu maizītes, tikko ceptos pīrāgus un dzērām Cēsu Brūža alu. Vispriecīgākais latvietis mūsu pulciņā bija mūsu vecākais biedrs – Kārlis Ozoliņš, kam bija iespēja atkal runāt un dziedāt latviski. Kā izrādījās, viņa mīļākā dziesma bija Alutiņi, veco brāli.

Līdz nākošai reizei.

Reinis Dancis,
Dārvinas pulciņa neoficiālais priekšsēdis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com